Bojím se přechodu na jiný obor, co dělat?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl/a přejít na jiný obor, ale mám z toho hrozný strach. Vždycky jsem pracoval/a v jedné oblasti a teď mám pocit, že bych rád/a zkusil/a něco nového, třeba v digitálním marketingu nebo v oblasti IT, ale nevím, jak se k tomu postavit. Co když selžu? Co když nebudu mít dostatečné dovednosti nebo zkušenosti? Taky mám pocit, že okolo mě je spousta lidí, kteří už v novém oboru pracovali dlouho a já se necítím dostatečně kompetentní. Jak se vlastně připravit na takový krok? Mám si udělat nějaký kurz nebo školení, abych si zvýšil/a sebevědomí? A co pokud to nebude pro mě to pravé? Jak poznám, že je ta změna správná a že to bude pro mě to nejlepší rozhodnutí? Je lepší udělat změnu hned nebo počkat a víc se vzdělávat? Navíc mám strach i o svou finanční situaci. Jak tohle všechno skloubit s hledáním nového zaměstnání a zajistit si stabilitu? Mám poprosit o rady někoho z oboru, nebo se raději obrátit na kariérního poradce? Jak zvládnout ten stres a nejistotu, co přichází s tak velkou změnou v kariéře? Děkuji za jakékoli rady a tipy.