Succeed.cz/Fórum/Jak najít lidi, kteří pracují v oblastech mimo můj obor?

Jak najít lidi, kteří pracují v oblastech mimo můj obor?

Mám takovou otázku, která mi vrtá hlavou už nějakou dobu. Jsem v oblasti marketingu a cítím, že bych se rád spojil s lidmi, kteří pracují v úplně jiných oborech, třeba v technologickém sektoru nebo ve zdravotnictví. Nejde mi jen o rozšíření mé sítě kontaktů, ale především o to, jak získat nové pohledy a inspiraci. Myslíte si, že existují nějaké osvědčené způsoby, jak najít a oslovit lidi, kteří dělají něco úplně jiného než já? Zkoušel jsem LinkedIn, ale většinou tam nacházím jen lidi z mého oboru. Co třeba nějaké skupiny na sociálních sítích nebo eventy, kde bych mohl potkat lidi z různých profesí? Jak moc je důležité hledat přes společné zájmy nebo koníčky? A co networking? Je to fakt tak důležité, nebo se dá najít jiný způsob, jak se s těmi lidmi spojit? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy. Jak jste vy osobně našli lidi z jiných oblastí? Máte nějaké konkrétní rady na zdroje nebo platformy, které by mohly pomoci? Díky za jakékoli informace!

164 slov
1.6 minut čtení
23. 4. 2023
Denisa Sýkorová

Jo, to je dobrá otázka. Já osobně jsem se dostal k lidem z jiných oborů přes meetup.com a eventy v mém městě. Tam často bývají akce zaměřené na různý témata, kde potkáš lidi z technologií, umění nebo zdravotnictví. Pak se dají najít i nějaké skupiny na Facebooku - třeba ty zaměřený na profesní rozvoj nebo specifický zájmy, to může být fajn.

Sociální sítě jsou super, ale zkus se podívat i na Instagram nebo Twitter, tam často najdeš lidi, kteří dělají zajímavé věci mimo marketing. Networking je rozhodně důležitej, ale nemusíš jít jen do těch tradičních fór. Zkus třeba sdílení zájmů - třeba víc hobby skupin nebo kurzů, kde se lidi scházejí kvůli něčemu jinému než práci.

V mém případě jsem takhle potkal pár lidí, co dělaj v biotechnologiích a měli hrozně zajímavé pohledy na věc. Takže jo, neboj se trochu vypadnout ze své bubliny a prostě oslovit lidi! Hodně štěstí!

150 slov
1.5 minut čtení
6. 7. 2024
Jana Odehnalová

Jasně, hledání lidí z jiných oborů může být trochu oříšek. Zkus se podívat na různé akce jako meetupy nebo konference, které nejsou přímo zaměřené na marketing, ale třeba na inovace nebo technologie. Často tam potkáš lidi z různých odvětví. Pak jsou tu i Facebook skupiny, kde se sdílejí zájmy a koníčky – to může být super způsob, jak narazit na někoho zajímavého.

Networking je určitě důležitý, ale nemusíš nutně chodit na formální akce. Zkus prostě oslovit lidi, které potkáš v běžném životě – ve sportovním klubu nebo na kurzu vaření, kde bys mohl potkat lidi z různých profesí. A neboj se využít LinkedIn jinak – hledej podle zájmů a ne jen podle oborů. Měl jsem taky štěstí, když jsem potkal člověka v kavárně a začli jsme si povídat o našich profesích. Takže buď otevřený a zkoušej různé přístupy.

139 slov
1.4 minut čtení
12. 4. 2024
Karolína Kratochvílová
Succeed.cz/Články/Střídání povolání
Networking v nových oblastech: Jak rozšířit své kontakty v alternativních profesíchObjevte, jak efektivně budovat profesní sítě v nových oborech a získat užitečné kontakty pro svůj kariérní růst.
1000 slov
10 minut čtení
14. 7. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky