Succeed.cz/Fórum/Kde hledat příležitosti na networking v alternativních profesích?

Kde hledat příležitosti na networking v alternativních profesích?

Zajímá mě, jaké jsou nejlepší místa a způsoby, kde bych mohl hledat příležitosti na networking, zejména v alternativních profesích. Mám na mysli oblasti jako je digitální marketing, freelancing, kreativní průmysl nebo třeba udržitelnost a ekologické iniciativy. Je jasné, že klasické networkingové akce jako konference a semináře už nestačí, a chci se posunout dál. Uvažoval jsem o různých komunitách na sociálních sítích, ale nejsem si jistý, jak efektivně oslovit lidi a budovat vztahy online. Také by mě zajímalo, jestli má někdo zkušenosti s využíváním platforem jako LinkedIn nebo Meetup pro navazování kontaktů v těchto alternativních oborech. Jaké konkrétní skupiny nebo profily byste doporučili sledovat? A co třeba nějaké tipy na to, jak se zapojit do diskuzí nebo se představit na online setkáních? Mám pocit, že je důležité být aktivní a vidět se, ale nevím, kde začít. Hledám inspiraci i konkrétní rady od lidí, kteří už mají zkušenosti s tímto způsobem networkingování. Jaké máte názory na využívání online fór nebo skupin zaměřených na určité obory? Myslíte si, že je možné navázat hodnotné profesionální vztahy i bez osobního setkání? Těším se na vaše odpovědi a rady.

183 slov
1.8 minut čtení
23. 1. 2022
Petr Bednář

Příležitosti na networking v alternativních profesích jsou fakt všude, jen je potřeba mít oči otevřený. Zkus se podívat na Facebook a LinkedIn komunity zaměřené na digitální marketing, freelancing nebo ekologii. Na LinkedIn sleduj profily lidí z oboru, zapojuj se do jejich příspěvků a komentuj. Meetup je super pro nalezení lokálních akcí, ale taky online setkání. Tam se většinou potkají lidi se stejnými zájmy.

Když se účastníš online setkání, snaž se představit se tak, že řekneš, co děláš a co hledáš. Je dobrý mít připravenou krátkou řeč o sobě. Diskuze v online skupinách jsou taky fajn, ale buď aktivní, přispívej k debatám a neboj se zeptat na rady.

Některé fóra jako Reddit nebo specializované skupiny na Slacku mají skvělé lidi, co ti můžou pomoct. Hlavně buď trpělivej, budování vztahů chvíli trvá, ale dá se to i bez osobního setkání! Takže zkus být víc aktivní a oslovuj lidi, který tě zajímají.

148 slov
1.5 minut čtení
14. 11. 2024
František Černý

Kde hledat příležitosti na networking v alternativních profesích? Tady je pár tipů. Zkus se podívat na Facebook skupiny zaměřený na digitální marketing, freelancing nebo ekologické iniciativy. Většinou tam najdeš lidi s podobnými zájmy, co sdílejí zkušenosti a tipy. LinkedIn je taky skvělý – sleduj relevantní profily, zapojuj se do diskuzí a neboj se posílat zprávy lidem, co tě zaujmou.

Meetup má spoustu online událostí, kde můžeš narazit na zajímavé lidi. Zkus hledat podle klíčových slov jako "udržitelnost" nebo "kreativní průmysl". A jestli máš nějaké konkrétní projekty, neváhej je prezentovat, lidi rádi viděj aktivní přístup. Co se týče online fór, tak ty můžou být fajn pro výměnu nápadů. Můžeš si tam najít parťáky na projekty nebo jenom poradit se s ostatníma.

Jasně, osobní setkání jsou super, ale online networking taky může přinést hodnotný vztahy. Klíčem je být aktivní a otevřený novým kontaktům.

140 slov
1.4 minut čtení
14. 12. 2023
Alois Štěpánek
Succeed.cz/Články/Střídání povolání
Networking v nových oblastech: Jak rozšířit své kontakty v alternativních profesíchObjevte, jak efektivně budovat profesní sítě v nových oborech a získat užitečné kontakty pro svůj kariérní růst.
1000 slov
10 minut čtení
14. 7. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky