Succeed.cz/Fórum/Jak se lépe organizovat, když mám moc práce?

Jak se lépe organizovat, když mám moc práce?

V poslední době mám pocit, že mě moje práce úplně pohlcuje. Neustále se mi hromadí úkoly a já nevím, jak je zvládnout. Zkoušel jsem si psát seznamy úkolů, ale stejně mám pořád pocit, že nestíhám. Každý den přichází nové výzvy a já se snažím být efektivní, ale nakonec se mi zdá, že to je čím dál tím horší. Možná dělám něco špatně nebo nevím, jak se správně organizovat. Je tu někdo, kdo má podobné zkušenosti? Jakým způsobem si plánujete den, abyste toho stihli co nejvíc? Používáte nějaké aplikace nebo metody, které vám pomáhají udržet si přehled o všech těch úkolech a projektech? Jakým způsobem rozdělujete čas mezi různé úkoly, abyste se vyhnuli prokrastinaci a stresu? A co třeba prioritizace úkolů – máte nějaké tipy, jak určit, co je důležité a co může počkat? Rád bych slyšel vaše názory a rady, protože už se cítím dost vyčerpaně. Děkuji!

147 slov
1.5 minut čtení
27. 6. 2022
Bohuslav Janků

To znám, taky jsem byl v podobný situaci. Zkus si rozdělit úkoly na menší části, to fakt pomáhá. Místo toho, abys měl na seznamu "udělat projekt", dej tam radši "napsat úvod" nebo "shromáždit materiály". Tak se ti to bude zdát schůdnější. Taky doporučuju si udělat časový blok, třeba 25 minut na práci a pak 5 minut pauza – tzv. Pomodoro technika. V průběhu dne si klidně naplánuj 2-3 větší úkoly, co chceš stihnout, a zbytek nech na menší věci, co můžeš dodělat navíc. A nezapomínej na prioritizaci – podle toho, jak je úkol urgentní nebo důležitý, si to seřaď. Používám Trello na plánování a mám tam tabulky s hotovými a rozpracovanými úkoly, což mi hodně pomáhá vidět pokrok. Hlavně zkus být k sobě trochu laskavější, že ne všechno musíš stihnout hned. Držím palce!

133 slov
1.3 minut čtení
29. 9. 2024
Eliška Tomešová

Tak to znám. Mně taky pomáhá si udělat seznam, ale ne jen tak ledajaký. Zkus si napsat úkoly podle priority, třeba A, B, C – A jsou urgentní, B důležité a C může počkat. Pak se soustřeď na Ačka, dokud je nesplníš, a teprve pak se vrhni na Bčka. Můžeš zkusit i techniku Pomodoro – 25 minut práce, pak 5 minut pauza. Tak máš čas se trochu odpojit a nenakupíš si toho moc najednou. Taky jsem si začal používat aplikace jako Trello nebo Todoist, dost to pomáhá mít přehled. A neboj, není to vždycky o tom stihnout všechno, spíš o tom udělat to nejdůležitější. Drž se!

106 slov
1.1 minut čtení
5. 12. 2024
Petr Pavlík
Succeed.cz/Články/Efektivita práce
Techniky time managementu pro zaneprázdněné profesionályObjevte praktické tipy a techniky time managementu, které vám pomohou efektivně řídit váš čas a zvýšit produktivitu na pracovišti. Vytvořte si rovnová...
1000 slov
10 minut čtení
12. 4. 2021
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky