Succeed.cz/Fórum/Existují aplikace, které zlepší mojí produktivitu při práci z domova?

Existují aplikace, které zlepší mojí produktivitu při práci z domova?

V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jak co nejlépe využít čas, když pracuji z domova. Je to skvělý způsob, jak ušetřit čas na dojíždění a mít flexibilnější pracovní dobu, ale zároveň je snadné se nechat rozptýlit různými věcmi, jako je televize nebo sociální sítě. Rád bych se zeptal, jestli někdo z vás má nějaké tipy na aplikace, které by mi mohly pomoct zvýšit moji produktivitu. Slyšel jsem o různých nástrojích na správu času nebo organizaci úkolů, ale nejsem si jistý, co je nejlepší. Mám na mysli něco, co by mi pomohlo lépe plánovat svůj den, sledovat pokrok v projektech a možná i udržet se motivovaný. Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké aplikace zaměřené na týmovou spolupráci, protože občas potřebuji koordinovat práci s kolegy, kteří také pracují z domova. Které aplikace se vám osvědčily a pomohly vám vylepšit vaši efektivitu? Jaké funkce byste doporučili jako nejdůležitější? Děkuji všem za rady!

152 slov
1.5 minut čtení
18. 10. 2023
Michal Bezděk

Jasně, tohle je fakt důležité. Mě osobně pomáhá Trello na plánování úkolů a sledování pokroku. Je to super přehledný a můžeš si tam udělat desky pro různé projekty. Pak zkus Evernote na poznámky, hodí se to na myšlenky a nápady, co tě během dne napadnou. Na týmovou spolupráci doporučuju Slack, je to skvělý na komunikaci s kolegy a můžete tam mít různé kanály pro projekty. Co se týče produktivity, zkus Focus@Will nebo Forest na soustředění, obojí pomáhá eliminovat rozptýlení. A nezapomeň na Pomodoro techniku, je to fajn způsob, jak si rozvrhnout čas a udělat si pauzy. Držím palce!

98 slov
1 minut čtení
23. 11. 2024
Markéta Fojtíková

Když pracuju z domova, tak jsem si našel pár aplikací, co fakt pomáhají. Na správu úkolů používám Todoist, je jednoduchý a přehledný, můžeš si tam dávat termíny a sledovat pokrok. Pak mám ještě Trello, to je super na projekty, můžeš tam mít různý tabulky a kartičky pro týmy. Co se týče času, tak pomáhá Pomodoro Technique s aplikací Forest, která tě motivuje, abys nebyl na telefonu a místo toho "pěstoval" stromy, když se soustředíš. A na týmovou spolupráci mi funguje Slack, je to skvělý pro rychlou komunikaci a sdílení dokumentů. Hlavně si dej pozor na rozptýlení – já třeba blokuju sociální sítě pomocí StayFocusd v prohlížeči. Zkus tyhle a uvidíš, co ti sedne.

113 slov
1.1 minut čtení
2. 1. 2025
Natálie Blažková
Succeed.cz/Články/Efektivita práce
Vliv digitálních nástrojů na zlepšení pracovní výkonnostiObjevte, jak správné použití technologií a aplikací může transformovat vaši každodenní práci a zlepšit pracovní výkonnost.
1000 slov
10 minut čtení
12. 9. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky