Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci, když práce nebaví?

Jak si udržet motivaci, když práce nebaví?

V poslední době se mi zdá, že mě moje práce vůbec nebaví a ztrácím motivaci. Ráno vstávám s pocitem, že bych raději dělal něco jiného, ale fakt, že musím platit účty a žít, mě drží na místě. Zkoušel jsem si dávat různé cíle, ale i tak se mi zdá, že je to čím dál tím těžší. Jak si udržet motivaci v práci, která už mě tolik nenaplňuje? Myslím, že najít způsob, jak se znovu nadchnout pro to, co dělám, by pro mě bylo klíčové. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy nebo triky, jak se motivovat v takové situaci. Pomohly vám třeba nějaké techniky řízení času nebo změna nastavení pracovní doby? Existují nějaké způsoby, jak si práci zpříjemnit nebo ji udělat zajímavější? Co třeba přehodnocení svých pracovních cílů nebo načerpání inspirace z jiných oborů? Zatím jsem se snažil najít radost v malých věcech během dne, ale nějak to nefunguje. Jak to děláte vy? Jak se motivujete k práci, když vás nebaví? A co říkáte na to, že někdy může být dobré udělat krok zpět a zamyslet se nad tím, co vlastně chceme od své kariéry? Máte zkušenosti s tímto tématem? Bylo by fajn slyšet vaše názory a rady!

198 slov
2 minut čtení
10. 11. 2024
Miroslava Háchová

Když mě práce nebaví, tak se snažím najít způsoby, jak ji udělat zajímavější. Změna prostředí mi pomáhá – třeba si vezmu laptop a pracuju někde jinde, nebo si dám kafe venku. Občas si dám menší cíle, protože velké se zdají nepřekonatelné a pak to akorát demotivuje. Mě pomáhá i plánování času – udělám si časové bloky a mezi tím si dám pauzu na něco jiného, co mě baví. Zkus si třeba během dne najít chvíli na něco kreativního, klidně i mimo práci, ať se ti to neplete. Přehodnocení cílů je taky dobrý nápad, zkus si napsat, co vlastně od té práce chceš a jestli ti to dává smysl. A pokud ne, tak aspoň víš, co dál hledat. Někdy je prostě fajn udělat krok zpět a zamyslet se, co by tě zase mohlo bavit.

133 slov
1.3 minut čtení
5. 1. 2025
Michal Doležel

To je fakt ošemetná situace. Měl jsem to samý, když mě má práce nebavila. Zkusil jsem pár věcí, co mi trošku pomohly. Třeba změnit rutinu, někdy stačí jen jiný způsob, jak začít den. Zkoušel jsem si třeba plánovat menší úkoly a odškrtávat je, to dává pocit pokroku. Také jsem se snažil najít něco zajímavého i v malých věcech – třeba si poslechnout podcasty, nebo přečíst něco nového během pauzy. Změna prostředí může taky pomoci, občas jsem pracoval venku nebo v kavárně. A pak se zamyslet nad tím, co vlastně chci dělat a jestli by stálo za to zkusit něco jiného. Někdy se vyplatí udělat krok zpátky a přehodnotit své cíle a priority. Držím palce, ať najdeš něco, co tě zase nabije energií!

122 slov
1.2 minut čtení
14. 11. 2024
Šárka Hrdličková
Succeed.cz/Články/Efektivita práce
Strategie pro udržení vysoké motivace v pracovním prostředíObjevte účinné psychologické přístupy a metody, jak si udržet motivaci a produktivitu během dlouhých pracovních dnů. Tento článek nabízí praktické rad...
1000 slov
10 minut čtení
24. 8. 2024
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky