Succeed.cz/Fórum/Kde najdu lidi pro networking v mém oboru?

Kde najdu lidi pro networking v mém oboru?

Mám pocit, že se mi nedaří najít správné lidi pro networking v mém oboru a fakt mě to začíná frustrovat. Zkoušel jsem různé akce a meetupy, ale většinou to byla buď nuda, nebo jsem potkal lidi, kteří nebyli v mé oblasti. Hledám možnosti, jak potkat profesionály, kteří se zabývají podobnými tématy jako já. Nevíte o nějakých fórech nebo platformách, kde bych mohl najít skupiny lidí, co dělají něco podobného? Zajímaly by mě i nějaké online komunity nebo sociální sítě, kde se sdružují lidé z mého oboru. Je snad lepší se zaměřit na místní akce nebo radši na online skupiny? A co takhle LinkedIn? Je tam opravdu možné navázat smysluplné kontakty, nebo je to spíš o tom, že si tam lidi posílají žádosti o spojení a pak se stejně neozvou? Jak jste to měli vy? Případně máte tipy na konkrétní skupiny nebo místa, kde bych měl hledat? Vím, že networking je důležitý pro kariérní růst a nové příležitosti, ale jak se k tomu dostat efektivněji? Budu vděčný za jakékoli rady.

169 slov
1.7 minut čtení
24. 9. 2024
Andrea Kříčková

Nějaký tipy na networking? Zkus se mrknout na LinkedIn, to je dobrá platforma. Vytvoř si profil, zapoj se do diskuzí v oboru a sleduj relevantní lidi. Můžeš taky hledat skupiny zaměřený na tvoji oblast. Co se akcí týče, zkus najít specifické konference nebo semináře. Ty často přitahují lidi z tvého oboru a můžeš tam navázat zajímavý kontakty. Online komunity jako Reddit nebo Facebook skupiny taky můžou bejt super, tam se často najdou odborníci a nadšenci. Seznam se s někým, kdo už má nějaký zkušenosti s networkingem, třeba ti doporučí konkrétní akce nebo platformy. A nezapomeň být aktivní, posílej zprávy i lidem po akcích, to většinou funguje lépe než si mysleli.

110 slov
1.1 minut čtení
24. 12. 2024
Milada Hlaváčová

Zkus se podívat na nějaké oborové konference, většinou tam potkáš lidi, co fakt dělají to samé. Taky můžeš zkusit Facebook skupiny nebo Reddit, tam bývá spousta podkategorií pro různý obory. LinkedIn rozhodně nezapomeň, ale snaž se psát lidem osobní zprávy, ať to nevypadá jako spam. Místní akce jsou fajn, ale online komunity ti můžou dát víc možností, třeba i globální kontakty. Důležitý je být aktivní – komentuj, sdílej a zapojuj se do diskuzí. Hlavně nevzdávej to, networking chce prostě čas a trpělivost.

82 slov
0.8 minut čtení
11. 1. 2025
Kristýna Kolmanová
Succeed.cz/Články/Podnikatelské chyby
Podceňování důležitosti networking: Jak budovat užitečné kontaktyZjistěte, proč je networking zásadní pro úspěch v podnikání a jak se vyhnout chybám při navazování vztahů. Naučte se, jak efektivně budovat užitečné k...
1000 slov
10 minut čtení
13. 8. 2024
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky