Succeed.cz/Fórum/Jak zvýšit počet objednávek na mém webu?

Jak zvýšit počet objednávek na mém webu?

Mám eshop a snažím se zvýšit počet objednávek, ale nějak mi to nejde podle představ. Rád bych věděl, co můžu konkrétně udělat pro zlepšení situace. Zkoušel jsem už pár věcí jako SEO optimalizace a reklamy na sociálních sítích, ale pořád to není tak, jak bych si představoval. Napadlo mě, jestli by bylo lepší zaměřit se víc na obsahový marketing nebo třeba zkusit influencer spolupráce. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto? Dávají smysl slevy nebo akce jako free shipping? Jak moc ovlivňuje design stránek konverze? A co zákaznický servis, má vliv na to, kolik lidí se rozhodne u mě nakoupit? Zajímá mě také, jestli je dobré mít emailový marketing v plánu a jak ho efektivně využít. Jaké další strategie byste doporučili pro zvýšení objednávek? Rád bych slyšel názory od těch, kteří už mají zkušenosti s úspěšným zvyšováním prodeje na webu.

139 slov
1.4 minut čtení
14. 11. 2024
Eva Konečná

Zvýšit objednávky na eshopu chce fakt víc než jen SEO a reklamu. Zkus se zaměřit na content marketing, to může přitáhnout lidi. Vytvoř blog, kde budeš psát o svých produktech nebo tématech, co se jich týkají. Influencer spolupráce taky dává smysl, ale musíš vybrat ty správné influencery, co mají relevantní publikum. Slevy a akce jako free shipping fungují skvěle, lidi to motivuje koupit víc. Design stránek je důležitý, pokud je to nepřehledný, tak zákazníci odejdou. Zákaznický servis je klíčový – lidi chtějí mít pocit, že když něco nefunguje nebo mají otázky, tak se s někým můžou spojit. Email marketing určitě zapoj, posílej newslettery s akcemi nebo novinkami. A zkoušej různé strategie, třeba remarketing nebo affiliate programy. Hlavně to chce trpělivost a testovat, co funguje nejlépe.

125 slov
1.3 minut čtení
26. 3. 2024
Eva Dostálová

Zkus se zaměřit na ty slevy a akce, to může dost pomoct. Free shipping je fajn, lidi to láká. Obsahový marketing taky není špatnej nápad, třeba blog nebo videa, co ukážou tvé produkty v akci. Influencer spolupráce může přivést nový zákazníky, ale musíš najít ty správný lidi, co maj stejnou cílovku jako ty.

Design stránek je zásadní, pokud je to neuspořádaný a neatraktivní, tak ti lidi utečou. Zákaznický servis taky hraje roli, rychlá odpověď a pomoc může zvýšit důvěru a prodeje.

Email marketing určitě zařaď, máš možnost oslovit lidi přímo a posílat jim nabídky. Zkus experimentovat s různýma strategiemi a sleduj, co zabírá nejvíc.

104 slov
1 minut čtení
26. 3. 2024
Andrea Vyskočilová
Succeed.cz/Články/E-commerce strategie
Optimalizace konverzního poměru: Jak na to bez ztráty zákazníků?Naučte se, jak efektivně optimalizovat konverzní poměr vašeho e-shopu tak, abyste neztratili stávající zákazníky a přitom přilákali nové. Tento článek...
1000 slov
10 minut čtení
23. 1. 2024
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky