Mindfulness a projektový management
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní techniky mindfulness, které by se daly efektivně použít při řízení projektů. V poslední době čím dál více slyším o tom, jak důležité je udržovat si rovnováhu a být přítomný v každodenním životě, ale jak to vlastně aplikovat v praxi? Při práci na projektech se často ocitám pod tlakem, stres z termínů a neustálých změn v požadavcích mě dostává do situací, kdy je těžké se soustředit a zachovat klid. Zkoušel jsem různé metody jako meditaci nebo dechová cvičení, ale nejsem si jistý, jak je integrovat do mého pracovního procesu. Mohli byste doporučit nějaké konkrétní techniky nebo cvičení, které by pomohly nejen mně, ale i mému týmu lépe zvládat stres a udržet si jasnou mysl? Třeba něco jednoduchého, co bychom mohli zařadit do našich pravidelných schůzek nebo brainstormingů? Jaké máte zkušenosti s aplikováním mindfulness během projektového managementu? Myslíte, že to může skutečně přispět k úspěšnosti projektu a dobré atmosféře v týmu? Děkuji za každou radu!