Succeed.cz/Fórum/Kdy je čas vyhledat pomoc, když mě podnikání stresuje?

Kdy je čas vyhledat pomoc, když mě podnikání stresuje?

Podnikání je pro mě něco jako jízda na horské dráze. Někdy se cítím jako král světa, když vše funguje tak, jak má, a zisk roste. Ale pak přijdou dny, kdy se mi zdá, že se všechno hroutí. Jak můžu poznat, kdy už to není jen běžný stres a měl bych vyhledat pomoc? Je normální cítit se pod tlakem, když se snažím o rozvoj firmy, ale kdy už by to mělo být varovné znamení? Mám pocit, že mi začíná chybět motivace a energie a občas si říkám, jestli to vůbec zvládnu. Jaké signály bych měl sledovat? Myslíte, že je dobré mluvit s někým expertem na psychické zdraví nebo poradcem v oblasti podnikání? Jaké jste měli zkušenosti vy? Kdy jste vy sami cítili, že je čas na změnu nebo pomoc? Co vlastně takové vyhledání pomoci obnáší - zajít k terapeutovi, nebo se spíš obrátit na podnikatelského kouče? Rád bych slyšel názory ostatních, protože tohle téma mě začíná hodně trápit a nevím, kde hledat odpovědi.

162 slov
1.6 minut čtení
12. 9. 2022
Lenka Bartošová

Když se podnikání stává stresujícím a cítíš, že ti chybí motivace, je to určitě důvod k zamyšlení. Normální je mít občas těžší období, ale pokud se stres stává trvalým a ovlivňuje tvůj každodenní život, to už může být problém. Sleduj, jak se cítíš – pokud máš časté úzkosti, nespíš kvůli práci nebo se ti zdá, že už nemáš sílu, je dobré zvážit pomoc. Mluvit s odborníkem na psychické zdraví může být skvělý krok, ale i podnikatelský kouč ti může pomoct znovu najít směr a energii. Všichni máme nějaké krize, a vyhledání pomoci není známka slabosti, spíš naopak. Někdy stačí si jen promluvit s někým, kdo rozumí tvému oboru, nebo s někým, kdo ti může poskytnout nový pohled na věc. Takže pokud cítíš, že potřebuješ změnu nebo podporu, neváhej a jdi na to.

132 slov
1.3 minut čtení
11. 7. 2024
Vladimíra Pešková

Je normální cítit stres v podnikání, zvlášť když se snažíš růst. Ale pokud ti chybí motivace a začneš mít úzkosti, to už může být známka, že bys měl vyhledat pomoc. Sledoval bych signály jako neustálá únava, nespavost nebo pocit beznaděje. Mluvit s někým o tom je určitě dobrý nápad. Terapeut ti může pomoct se zvládáním stresu a podnikatelský kouč ti může dát nové pohledy na tvůj byznys. Osobně jsem také zažil chvíle, kdy jsem si říkal, jestli to dám, a po konzultaci s odborníkem jsem se cítil líp. Takže klidně hledej pomoc, stojí to za to.

96 slov
1 minut čtení
18. 4. 2023
Alena Hlaváčová
Succeed.cz/Články/Chirurg duševního zdraví
Kdy a jak vyhledat odbornou pomoc při podnikatelském stresu?Zjistěte, kdy je čas navštívit odborníka na duševní zdraví kvůli podnikatelskému stresu a jaké máte možnosti. Naučte se rozpoznat příznaky, které nazn...
1000 slov
10 minut čtení
11. 7. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky