Jak začít s plánováním cílů pro svou kariéru?
V poslední době jsem se zamyslel nad tím, jak moc je důležité mít jasně definované cíle, pokud jde o kariéru. Někdy mám pocit, že se jen tak plácám životem a nevím, kam vlastně směřuji. Rád bych se zeptal, jak vlastně začít s plánováním cílů pro svou kariéru? Co všechno bych měl vzít v úvahu? Mám si udělat nějaký seznam? Jak detailní by ten plán měl být? Myslím, že se trochu bojím toho, že si nastavím cíle, které pak nebudu schopen splnit. Vím, že je důležité mít SMART cíle, ale jak to vlastně převést do praxe? Jak se vyhnout tomu, aby mě to po čase přestalo bavit nebo abych nedostal pocit, že jsem v zajetí těchto cílů? Taktéž by mě zajímalo, jestli je dobré mít jak krátkodobé, tak dlouhodobé cíle, a pokud ano, jak je rozdělit a plánovat. Jak často bych měl revidovat své cíle a přizpůsobovat je aktuální situaci? A co když se moje zájmy změnily? Jak to reflektovat v mých plánech? Zkrátka hledám nějaké praktické tipy a rady od lidí, kteří už s tímto mají zkušenosti. Jak jste začínali vy a co vám pomohlo najít správnou cestu ve vaší kariéře?