Jak poznám, že je dobrý čas na networking?
Když se zamýšlím nad tím, jak důležitý je networking v dnešní době, přemýšlím také o tom, jak zjistit, kdy je ten pravý okamžik na to, abych začal navazovat nové kontakty. Někdy mám pocit, že se kolem mě věci hýbou rychleji než já, a tak se ptám sám sebe: Je teď ta pravá chvíle? Je lepší počkat, nebo se chopit příležitosti? Jak poznat, že je čas vyrazit ven a potkat nové lidi? Možná se chystám na nějakou konferenci, ale váhám, jestli to má smysl. Jak poznat, že právě teď mám šanci potkat někoho, kdo mi může změnit kariéru? Je důležité mít nějaké vnitřní pocity nebo signály, které mi napoví, že by bylo fajn vyjít ze své komfortní zóny? Měl bych sledovat trendy v oboru, nebo spíše poslouchat své instinkty? Co když mám pocit, že jsem na dně a lidé kolem mě vypadají úspěšně? Jak se z toho dostat a kdy je nejlepší se spojit s lidmi, kteří mají podobné cíle? Zajímalo by mě také, jestli je lepší hledat networkingové příležitosti online nebo raději osobně. Jaké signály by měly být varovné a kdy bych měl opravdu ustoupit? Myslíte si, že existují nějaké konkrétní události nebo období v roce, kdy je networking výhodnější? Zkrátka: Jak poznat ten správný čas na networking?