Jak začít konverzaci na networkingové akci, když nikoho neznám?
Na networkingových akcích se často ocitáme v situaci, kdy jsme obklopeni lidmi, které vůbec neznáme, a teď bych rád věděl, jak se do takové situace dostat. Co mám dělat, když chci navázat kontakt, ale mám obavy, že nevím, jak začít konverzaci? Možná bych mohl využít nějaké jednoduché otázky, ale co by mělo být to první oslovení? Mám začít s nějakým komplimentem nebo se rovnou zeptat na jejich názor na téma akce? Jaké téma by mělo být vhodné pro začátek – něco o oboru, ve kterém pracují, nebo spíš něco osobnějšího, co by mohlo rozproudit zajímavou diskusi? Co když se bojím odmítnutí nebo že nebudou mít zájem povídat si se mnou? Zajímalo by mě také, zda je dobré mít připravený nějaký stručný „pitch“ o sobě, nebo je lepší být více neformální a uvolněný? Je nějaký konkrétní způsob, jak si udržet konverzaci a netrápit se tím, co říct dál? Jaké tipy a triky byste doporučili pro někoho jako já, kdo chce efektivně komunikovat a budovat si síť kontaktů na těchto akcích? Rád bych slyšel názory lidí, kteří s tím mají zkušenosti. Jaké jsou vaše osvědčené strategie pro zahájení konverzace s úplně novými lidmi?