Succeed.cz/Fórum/Nervozita při setkání s novými lidmi

Nervozita při setkání s novými lidmi

Rád bych se s vámi podělil o jeden problém, který mi poslední dobou dost znepříjemňuje život. Každý ví, jak důležité je budovat si síť kontaktů a navazovat nové vztahy, ať už v pracovním prostředí nebo v osobním životě. Ale co když se člověk cítí nervózní při setkání s novými lidmi? To je můj případ. Jakmile vím, že se mám potkat s někým, koho neznám, okamžitě mě ovládne nervozita. Začnu se potit, mám pocit, že mi buší srdce a vůbec nevím, co bych měl říct. Zajímalo by mě, jaké máte tipy nebo triky na to, jak se této nervozity zbavit? Měli jste někdy podobné pocity? Jak zvládáte situace jako jsou networkingové akce, pracovní pohovory nebo prostě jen běžné setkání s novými lidmi? Existují nějaké konkrétní techniky, které vám pomohly se uvolnit, nebo nějaké rady ohledně přípravy na takové situace? Děkuji za jakoukoliv pomoc a tipy, opravdu mi to hodně pomůže.

149 slov
1.5 minut čtení
26. 1. 2023
Milan Svoboda
Milan Svoboda

Tohle znám moc dobře. Nervozita při setkání s novými lidmi je fakt běžná záležitost. Mě pomáhá si předem připravit pár témat, o kterých bych mohl mluvit, třeba něco o aktuálních událostech nebo koníčcích. Když víš, co říct, je to hned jednodušší. Zkus si taky představit, že ten druhý je taky nervózní a chce se bavit. Někdy stačí se jen usmát a zeptat se na něco jednoduchého, jako jaký má názor na nějaké téma. Také se mi osvědčilo dýchání – pár hlubokých nádechů před akcí a hned je to lepší. Pokud jde o networking nebo pohovory, můžeš zkusit přijít dřív a najít si klidné místo, kde můžeš chvilku relaxovat. Hlavně se snaž být sám sebou a nezapomínej, že se všichni snaží navázat kontakt. Držím palce!

124 slov
1.2 minut čtení
11. 1. 2024
Michaela Ševčíková
Michaela Ševčíková

Nervozita při setkání s novými lidmi je fakt běžná věc. Mě taky dost pomáhá si předem připravit pár otázek, kterýma můžu začít konverzaci. Třeba se zeptat na to, co dělají, nebo jak se mají. Když je téma, o kterém se dá mluvit, tak to uvolní atmosféru. Dobrý je taky si říct, že většina lidí je na tom podobně a není to tak hrozný.

Další tip, co mi pomáhá, je dýchání. Když cítím nervozitu, zkusím se párkrát hluboce nadechnout a vydechnout. To fakt pomůže uklidnit mysl a zlepšit soustředění. A taky se snažím myslet na to, že i když něco nevyjde podle plánu, tak to není konec světa.

A nakonec - trénink! Čím víc s lidma mluvíš, tím je to snazší. Zkus třeba různé akce nebo kluby, kde se scházejí lidi se stejnými zájmy. Uvidíš, že to půjde lépe.

137 slov
1.4 minut čtení
29. 7. 2024
Miroslava Rozsypalová
Miroslava Rozsypalová