Co říct, když potkám někoho na networkingové akci?
Když se ocitnu na networkingové akci, mám vždycky pocit, že je to skvělá příležitost pro navázání nových kontaktů a třeba i přátelství. Ale co vlastně říct, když potkám někoho nového? Mám se představit s tím, co dělám, nebo by bylo lepší začít nějakou otázkou, abychom se dostali do konverzace? Je lepší mluvit o svých úspěších, nebo raději poslouchat a ptát se na druhé? Jakým způsobem si udržet pozornost druhého člověka a zároveň mu ukázat, že mě zajímá jeho příběh? Zajímá mě, jestli máte nějaké osvědčené fráze nebo tipy na to, jak rozproudit diskuzi. A co když se setkám s někým, koho už znám - jak udělat dobrý dojem a nezapomenout na formálnost? Co byste poradili, pokud bych chtěl zanechat pozitivní dojem a zároveň si zapamatovat věci, které by mi mohly pomoci v budoucnu? Jaké jsou vaše vlastní zkušenosti s navazováním kontaktů na takových akcích? Jaký je váš tip na to, co říct jako první větu? Možná máte nějakou zábavnou historku nebo něco zajímavého, co vám pomohlo prolomit ledy? Jaké otázky jsou podle vás nejlepší pro zahájení konverzace a co byste určitě nedoporučili? Jak si myslíte, že bych měl reagovat na různé situace, které mohou nastat při prvním setkání s někým novým?