Succeed.cz/Fórum/Proč je důležité mít mentora, když začínám podnikat online?

Proč je důležité mít mentora, když začínám podnikat online?

Když se rozhodnu vstoupit do světa online podnikání, cítím se často ztracený. Je toho tolik na učení, od marketingu přes správu financí až po technické dovednosti. Často se ptám, proč je tak důležité mít mentora v této fázi. Můj kamarád říká, že mentor může poskytnout cenné rady a zkušenosti, ale co to vlastně obnáší? Jak mi může někdo, kdo už si prošel těmi začátky, pomoci vyhnout se chybám, které oni udělali? Mám obavy, že bez nějakého vedení bych mohl ztratit motivaci nebo se dostat do slepé uličky. Myslím si, že mít někoho na koho se mohu obrátit s otázkami, jak správně nastavit své podnikání nebo jak efektivně oslovit cílovou skupinu by pro mě mohlo znamenat velký posun vpřed. Zajímalo by mě také, jaké konkrétní výhody mi mentor může nabídnout. Pomůže mi třeba s networkingem nebo mi otevře dveře k novým příležitostem? Jak vlastně najít toho správného mentora a co bych měl očekávat od našeho vztahu? Vím, že úspěšní podnikatelé často zdůrazňují důležitost mentorství, ale jak to přesně funguje v praxi? Rozhodně bych chtěl slyšet názory a zkušenosti ostatních, kteří už v online podnikání nějakou dobu působí.

187 slov
1.9 minut čtení
18. 9. 2023
Jiří Drábek

Tak hele, mít mentora je fakt důležitý, když začínáš s online podnikáním. Ten člověk ti může ukázat cestu a pomoct se vyhnout chybám, co udělal on. Zkušenosti z první ruky jsou k nezaplacení. Například, pokud nevíš, jak správně nastavit webovku nebo jak cílit na zákazníky, mentor ti může poskytnout konkrétní tipy a triky. Navíc ti otevře dveře do svýho okruhu kontaktů, což je super pro networking. Hledání mentora může být trochu oříšek, ale koukni se po někom, kdo dělá to, co chceš ty a má za sebou úspěchy. Očekávej, že to nebude jen o radách, ale i o podpoře a motivaci. Je to taková spolupráce, kde se můžeš ptát a sdílet svoje problémy. V podstatě, pokud máš někoho, kdo ti ukáže směr a pomůže ti překonat překážky, máš velkou výhodu. Takže neváhej a hledej! Ať se ti to podaří!

139 slov
1.4 minut čtení
13. 11. 2023
Karolína Rozsypalová

Mentor je v online podnikání fakt důležitej. Když začínáš, tak ti může pomoct se zorientovat ve všem tom chaosu. Má zkušenosti, ví, co funguje a co ne. Třeba ti ukáže, jak správně nastavit web, nebo jak efektivně oslovit zákazníky na sociálních sítích. To jsou věci, který si sám musíš vyzkoušet, ale s mentorem se vyhneš spoustě chyb.

Další velká výhoda je networking. Mentor má většinou nějaký kontakty, co ti můžou otevřít dveře k novým příležitostem. Můžeš se dostat k lidem, které bys jinak těžko oslovoval sám. A to ti může dost pomoct, když chceš růst.

Hledání správného mentora může být trochu oříšek. Zkus se kouknout po podnikatelích v oboru, který tě zajímá. Zjisti, jestli mají nějaké programy pro mentoring nebo prostě zkus oslovit někoho na LinkedIn.

Co očekávat? Měl bys být otevřený kritice a radám. Je to o vzájemným učení a budování vztahu. Chce to čas a trpělivost, ale může to být hodně přínosný. S mentorstvím získáš větší jistotu a jasnější směr v tom, co děláš.

163 slov
1.6 minut čtení
31. 7. 2024
Jarmila Růžičková
Succeed.cz/Články/Mentoring
5 důvodů, proč mít mentora ve světě digitálního podnikáníObjevte, jak může mentor ovlivnit váš úspěch v digitálním podnikání a proč byste ho měli mít po svém boku.
1000 slov
10 minut čtení
2. 9. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky