Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi mentor nehodí nebo nemám z něj prospěch?

Co dělat, když se mi mentor nehodí nebo nemám z něj prospěch?

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit ohledně mého mentora. Vím, že mít mentora je super věc, protože přece jenom zkušenosti a rady od někoho, kdo už si tím vším prošel, jsou k nezaplacení. Ale co když zjistíte, že se váš mentor vůbec nehodí pro to, co děláte? Mám pocit, že naše cíle se dost liší a já z jeho rad vlastně nic moc nemám. Když mu říkám o svých nápadech nebo plánech, tak se mi zdá, že si to moc nevšímá nebo nedokáže pochopit, co vlastně chci. Je to frustrující, protože jsem si myslel, že mi pomůže posunout se dál v mém podnikání a kariéře. Je normální mít takové pocity? Měl bych se snažit najít nového mentora nebo zkusit s tím stávajícím víc komunikovat? Možná by stálo za to zkusit změnit přístup? Co všechno bych měl zvážit, než udělám nějaké rozhodnutí? Myslíte si, že je lepší mít mentora, který je v oboru, který mě zajímá, nebo stačí někdo s obecnými zkušenostmi? Jak vůbec poznat, kdy je nejlepší čas na změnu? Díky předem za vaše názory!

174 slov
1.7 minut čtení
7. 6. 2023
Miroslava Sýkorová

Pokud máš pocit, že ti mentor nepomáhá a vaše cíle se dost liší, je to docela běžné. Můžeš zkusit s ním víc komunikovat a říct mu, co konkrétně potřebuješ. Možná si ani neuvědomuje, že neodpovídá na tvoje konkrétní potřeby. Zkus si ujasnit, co od něj očekáváš, a jestli je schopný ti to poskytnout. Pokud po nějaké době nevidíš žádný pokrok nebo zlepšení, možná by stálo za to hledat někoho jiného. Mentor v oboru, který tě zajímá, může být určitě přínosnější než někdo s obecnými zkušenostmi. Kdy změnit? Když už máš pocit, že se nikam neposouváš a frustrace roste. Je důležité mít mentora, který ti rozumí a může ti poskytnout relevantní rady.

111 slov
1.1 minut čtení
5. 1. 2023
Alena Procházková

Když ti mentor moc nesedí, tak je to docela běžný problém. Někdy se prostě nestrefíte do stejný vlny. Zkus s ním víc komunikovat, vysvětli mu, co přesně potřebuješ a jaký máš cíle. Možná si neuvědomuje, že vaše zaměření je jiný. Pokud se to nezlepší a ty se dál necítíš posunutý, klidně zvaž změnu. Je lepší mít mentora, který rozumí tvému oboru a konkrétnímu směru, co chceš jít. Sleduj, jak se cítíš po setkáních – pokud odcházíš frustrovaný, tak to asi nebude ideální spolupráce. Čas na změnu poznáš podle toho, jestli ti jeho rady pomáhají nebo spíš brání v růstu. Vždycky je lepší mít někoho, kdo je naladěný na stejnou notu ako ty.

112 slov
1.1 minut čtení
7. 10. 2023
Dominik Pospíšil
Succeed.cz/Články/Mentoring
Příběhy úspěšného mentoringu: Jak mi mentor změnil kariéruInspirující příběhy lidí, kteří díky mentoringu významně posunuli svou kariéru. Objevte, jak správný mentor může otevřít dveře k profesnímu úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
23. 6. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky