Succeed.cz/Fórum/Co si vzít na přestávku, aby mi to pomohlo s produktivitou?

Co si vzít na přestávku, aby mi to pomohlo s produktivitou?

Přemýšlím, co by mi mohlo pomoci zlepšit produktivitu během pracovních přestávek. Často se stává, že když se vrátím k práci po krátké pauze, cítím se unavený a nedokážu se soustředit. Napadlo mě, že by možná stálo za to mít s sebou něco, co mi pomůže se zregenerovat a nabrat energii. Co třeba nějaké zdravé občerstvení? Nebo nějaké techniky na uvolnění? Když si vezmu třeba ořechy nebo ovoce, budu pak schopný lépe přemýšlet? A co třeba krátká procházka venku? Přemýšlím také o tom, jestli by mi pomohlo poslechnout si nějakou relaxační hudbu nebo meditační nahrávky během pauzy. Jaké jsou vaše zkušenosti? Co si berete na přestávky vy a co vám nejvíc pomáhá? Myslíte si, že je důležité zaměřit se na fyzickou aktivitu nebo spíš na mentální odpočinek? Zajímalo by mě, jaká jsou nejlepší doporučení pro zlepšení soustředění a celkové produktivity při návratu do práce po přestávce. Jsem otevřený všem tipům a radám!

151 slov
1.5 minut čtení
8. 12. 2022
Pavel Mašek

Někdy je fakt dobrý se na přestávkách trochu hýbat, třeba si jít na pár minut zaběhat nebo aspoň se projít ven. Ořechy a ovoce jsou super volba, dodají energii a nejsou těžký na žaludek, což ti pomůže se soustředit. Zkoušel jsem i krátký meditace nebo jen tak sedět a poslouchat klidnou hudbu, to mi taky dost pomohlo. Je důležitý najít si něco, co tě uvolní a nabije novou energií. Občas stačí i pár hlubokých nádechů. Také se vyplatí mít s sebou pití, jako vodu nebo bylinkový čaj - hydratace je klíčová. Hlavně si nenechat přestávky utéct, dej si třeba budík, aby ses pak mohl vrátit k práci s čistou hlavou.

110 slov
1.1 minut čtení
21. 1. 2025
Romana Pavlíková

Myslím, že je super mít něco zdravého na přestávky, jako ořechy nebo ovoce, to dodá energii a udržuje tě soustředěného. Procházka venku je taky skvělý nápad, trocha čerstvého vzduchu dělá divy. Co se týče relaxace, poslech hudby nebo meditačních nahrávek mě hodně uklidňuje a pomáhá mi se vrátit do pohody. Taky zkusit pár strečinkových cviků nebo jen tak na chvíli vypnout a nic neřešit – to mi úplně resetuje mozek. Klíčový je najít to, co ti vyhovuje nejvíc, každému sedí něco jiného. Ale určitě doporučuji kombinaci fyzické aktivity a mentálního odpočinku.

91 slov
0.9 minut čtení
26. 4. 2024
Václav Kysela
Succeed.cz/Články/Pracovní produktivita
Důležitost pravidelných přestávek pro udržení vysoké produktivityObjevte, jak mohou pravidelné přestávky zlepšit vaši produktivitu, kreativitu a celkovou pohodu v práci.
1000 slov
10 minut čtení
28. 3. 2020
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky