Succeed.cz/Fórum/Jak se udržet motivovaný, když je všechno okolo chaotické?

Jak se udržet motivovaný, když je všechno okolo chaotické?

V poslední době se cítím, jak kdyby kolem mě všechno vřelo a já jsem se snažil najít klid v tom chaosu. Pracovní projekty se hromadí, termíny se blíží a k tomu všemu jsou tu i osobní problémy, které mě rozptylují. Často mám pocit, že jakmile se snažím soustředit na své cíle a plánovat další kroky k rozvoji v kariéře nebo investování, tak něco přijde a všechno to rozbije. Jakým způsobem se můžu udržet motivovaný i v těchto nepředvídatelných časech? Mám zkoušet meditaci nebo třeba psát deník? Je lepší rozdělit si úkoly na menší části, nebo se pokusit vyřešit všechny problémy najednou? Jaké techniky používáte vy, když máte pocit, že vám chaos bere energii? A co dělat, když si nevíte rady a zdá se, že všechno padá do propasti? Jak si udržujete pozitivní myšlení a odhodlání i v těžkých chvílích? Rád bych slyšel tipy a triky od vás, kteří jste prošli něčím podobným. Děkuju!

153 slov
1.5 minut čtení
5. 8. 2023
Milada Kuchařová

Když je kolem tebe chaos, je to fakt těžký. Podle mě je dobrý mít nějaký rutiny, třeba si ráno stanovit pár malých cílů na den. Je fajn rozdělit si úkoly na menší kousky, aspoň máš pocit, že se posouváš, i když je toho hodně. Meditace nebo i jen pár minut klidu s dýcháním fakt pomůže vyčistit hlavu. Co se týče psaní deníku, tak to je super nápad, můžeš si tam vypsat myšlenky a stres. Když se ti zdá, že všechno padá do propasti, tak zkus najít něco pozitivního, třeba malé úspěchy z minulosti. Ať to zní jakkoliv blbě, najít si něco, co tě baví a uvolní, může fakt hodně pomoct. Každopádně nezapomínej na sebe a snaž se trochu zpomalit, chaos nezmizí hned, ale aspoň budeš mít víc klidu v sobě.

130 slov
1.3 minut čtení
16. 6. 2023
Adéla Hradilová

Když je kolem chaos, je to fakt těžký. Ale několik věcí mi pomohlo. Mě pomáhá rozdělit si úkoly na menší kousky, abych se cítil méně přetížený. Taky si dělám seznam priorit, co je opravdu důležitý. Meditace nebo aspoň pár minut klidu může hodně ulevit od stresu. Píšu si deník, abych vyčistil hlavu a dal si myšlenky do pořádku. Zkoušel jsem i pravidelný pohyb, i když to je někdy těžký, ale aspoň na chvíli zapomenu na problémy. Když už mi fakt dochází síly, snažím se najít něco pozitivního – třeba vzpomínky na úspěchy nebo jen něco malého, co mě potěší. A když to vypadá blbě, tak se fakt soustředím na to, co můžu změnit a co ne. Někdy si prostě musím říct, že to chce čas a všechno se nějak spraví.

130 slov
1.3 minut čtení
11. 12. 2024
Karolína Štefanová
Succeed.cz/Články/Motivace a inspirace
Jak zůstat motivovaný v turbulentních časech? Praktické strategie pro udržení motivace během období nejistoty a změn.Objevte osvědčené strategie, jak si udržet motivaci v těžkých obdobích. Zjistěte, jak překonat nejistotu a najít sílu pokračovat dál.
1000 slov
10 minut čtení
30. 7. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky