Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když ztrácím víru v úspěch během těžkých časů?

Co dělat, když ztrácím víru v úspěch během těžkých časů?

Jsem teď v takovém období, kdy mám pocit, že se všechno kolem mě hroutí. Vlastně už delší dobu bojuju s tím, že se mi nedaří dosáhnout svých cílů a sny, které jsem si stanovil. Čím víc se snažím, tím víc se zdá, že všechno jde proti mně. Ztrácím víru v úspěch, a to mě hrozně frustruje. Nejde jen o to, že bych měl nějaké menší neúspěchy nebo selhání, ale spíš je to jakýsi pocit beznaděje. Když se podívám na lidi kolem sebe, vidím, jak někteří z nich rostou a dosahují úspěchů, zatímco já se cítím jako ve slepé uličce. A teď nevím, co dál. Jak zvládnout tyto těžké časy a znovu najít motivaci? Jak se vypořádat s tím pocitem selhání a nedostatečnosti? Přemýšlím, jestli je normální mít takové pochybnosti, nebo snad dělám něco špatně? Co byste doporučili lidem jako jsem já, kteří se snaží udržet víru v úspěch, i když čelí těžkostem? Jaké tipy nebo strategie byste navrhli pro překonání těchto krizí? Mám pocit, že potřebuju nějaký způsob, jak si znovu nastavit myšlení a najít sílu pokračovat dál.

178 slov
1.8 minut čtení
21. 6. 2024
Stanislav Pícha

Myslím, že to, co prožíváš, je dost běžné. Každý má občas pocit, že se všechno hroutí a že selhává. Zkus se na to podívat tak, že každý úspěch vyžaduje čas a trpělivost. Možná by stálo za to se na chvíli zastavit a přehodnotit, co vlastně chceš a proč. Není špatné mít cíle, ale někdy je fajn je rozdělit na menší kousky. Tím pádem můžeš vidět pokrok i v malých věcech. Zkus se zaměřit na to, co můžeš ovlivnit a ne na to, co ne. Taky se neboj oslovit lidi kolem sebe – často ti dají nový pohled na věc nebo tě podpoří. A nezapomeň si dopřát nějaký odpočinek. Někdy si potřebujeme dát pauzu a nabrat síly. A hlavně – nevzdávej se, i když to teď vypadá špatně. Úspěch není vždy o tom být na vrcholu, ale o tom, jak se zvednout po pádu.

143 slov
1.4 minut čtení
17. 10. 2024
Marcela Kroupová

Když se člověk cítí, že všechno jde proti němu, je to fakt těžký. Měl jsem podobný pocit, když jsem se snažil dosáhnout svých cílů a furt jsem narážel na překážky. Ztráta víry v úspěch se stává normální, když se ti nedaří, ale je důležitý si připomenout, že selhání není konec. Zkus si nastavit menší cíle, co můžeš zvládnout, a postupně je plnit. Každý malý úspěch ti pomůže zvednout náladu a obnovit víru v sebe. Taky si dej pauzu od porovnávání s ostatními. Každý má svůj vlastní čas a cestu. Občas je dobré se zamyslet nad tím, co tě vlastně motivuje a proč to děláš. Když najdeš svůj důvod, můžeš to zkusit znovu. A neboj se požádat o pomoc nebo sdílet svoje pocity s někým blízkým – to fakt pomůže.

129 slov
1.3 minut čtení
16. 12. 2024
Jiří Netolický
Succeed.cz/Články/Motivace a inspirace
Jak zůstat motivovaný v turbulentních časech? Praktické strategie pro udržení motivace během období nejistoty a změn.Objevte osvědčené strategie, jak si udržet motivaci v těžkých obdobích. Zjistěte, jak překonat nejistotu a najít sílu pokračovat dál.
1000 slov
10 minut čtení
30. 7. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky