Co říct během krátké prezentace, abych zaujmul investory?
Když se chystám na prezentaci před investory, pořád přemýšlím, co vlastně říct, aby mě poslouchali a opravdu je to zaujalo. Vím, že mají málo času a musí se rozhodovat rychle, takže jakým způsobem jim představit svůj projekt, abych vzbudil jejich zájem? Má smysl začít nějakým silným příběhem nebo osobní zkušeností, která ukáže, proč je moje myšlenka důležitá? Co třeba čísla a statistiky? Mají investoři rádi fakta, nebo spíš emocionální přístup? A co když se zaměřím na problém, který můj projekt řeší? Opravdu bych měl hned v úvodu vysvětlit, jaký problém trh má a jak to děláme my? Jak dlouho by měla má prezentace trvat, abych nemluvil příliš dlouho a neztratil jejich pozornost? Je důležité zmínit konkurenci a naše výhody proti ní? A co taková věc jako vizuální podpora? Měli bychom mít nějaké grafy nebo obrázky, které podpoří naše tvrzení, nebo je lepší se soustředit jen na mluvené slovo? Jaký tón bych měl zvolit – spíš formální nebo neformální? A co otázky na závěr? Měl bych vyzvat investory k diskusi hned na konci, nebo je lepší nechat je chvíli přemýšlet o tom, co jsem řekl a pak se jich zeptat? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Jaké rady byste dali pro přípravu efektivní prezentace před investory?