Succeed.cz/Fórum/Jak používat afirmace, abych se cítil/a více motivovaný/á?

Jak používat afirmace, abych se cítil/a více motivovaný/á?

Zajímalo by mě, jakým způsobem je možné efektivně využívat afirmace, abych se cítil/a více motivovaný/á v práci nebo při dosahování svých cílů? Slyšel/a jsem, že pozitivní myšlení a opakování pozitivních vět může mít velký vliv na naši psychiku a produktivitu, ale nevím přesně, jak na to. Mám pocit, že občas mi chybí vnitřní motivace a sebevědomí, což mi brání v tom, abych šel/y za svými sny. Jaké konkrétní afirmace byste doporučili? Je lepší je říkat nahlas, zapisovat nebo třeba meditovat s nimi? Jak často bych měl/a afirmace používat, aby to mělo skutečný efekt? A co když se mi zdá, že to nefunguje? Existují nějaké techniky, které by mohly pomoci překonat pochybnosti a posílit víru v sebe sama? Budu vděčný/á za jakoukoliv radu nebo zkušenost, protože hledám způsob, jak zlepšit svou motivaci a posunout se dál ve své kariéře. Děkuji!

139 slov
1.4 minut čtení
27. 1. 2023
Jakub Tichý

Jo, afirmace můžou být fakt užitečný, když chceš zlepšit motivaci. Zkus si vytvořit pár vět, co ti sedí – něco jako "Jsem schopný/á dosáhnout svých cílů" nebo "Mám sílu a odvahu čelit výzvám". Důležité je, aby to pro tebe mělo smysl. Můžeš je opakovat nahlas, zapisovat do deníku nebo s nimi meditovat, jak ti to víc vyhovuje.

Co se týče frekvence, tak je dobré to dělat každý den, ideálně ráno nebo večer. Když se ti zdá, že to nefunguje, můžeš si zkusit najít další techniky jako vizualizaci – představ si, jak dosahuješ svých cílů. Taky se snaž překonat pochybnosti tím, že si připomeneš své úspěchy nebo si najdeš někoho, kdo tě podpoří.

A nezapomeň, že změna potřebuje čas. Buď trpělivý/á a nevzdávej se hned, když to nepůjde úplně podle plánu.

128 slov
1.3 minut čtení
3. 12. 2022
Libor Brabec

Ahoj, afirmace můžou být super nástroj na zlepšení motivace a sebevědomí. Zkus si vytvořit pár osobních afirmací, které tě opravdu oslovují. Například něco jako „Mám sílu dosáhnout svých cílů“ nebo „Jsem schopný/á překonat překážky“. Je dobrý to říkat nahlas, ale i zapisovat. Tím si to víc zapamatuješ a posiluješ to v sobě. Můžeš to zkombinovat s meditací – najdi si klidný koutek a třeba pár minut jen opakuj svý afirmace. Co se týče frekvence, zkus je používat denně, třeba ráno po probuzení nebo večer před spaním. Pokud ti to nepřijde účinný, zkus upravit afirmace tak, aby ti víc seděly, nebo se zamysli nad tím, co tě brzdí. Někdy pomáhá sdílet svoje myšlenky s někým blízkým nebo se zapojit do nějaké skupiny, kde lidi podporují jeden druhého. Hlavně buď trpělivý/á a nevzdávej to!

133 slov
1.3 minut čtení
29. 9. 2022
Michaela Brychtová
Succeed.cz/Články/Motivace a inspirace
Jak využít pozitivní afirmace pro zvýšení svoji motivace?Objevte, jak pozitivní afirmace mohou zlepšit vaši motivaci a celkovou pohodu. Tento článek přináší techniky a příklady, které vám pomohou dosáhnout v...
1000 slov
10 minut čtení
23. 2. 2022
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky