Succeed.cz/Fórum/Jaké aplikace mi pomůžou lépe plánovat čas?

Jaké aplikace mi pomůžou lépe plánovat čas?

Mám pocit, že se mi čím dál tím víc rozplývá čas mezi prsty a nedokážu ho efektivně využít. Pořád mám na stole spoustu úkolů, které bych měl splnit, ale jakmile se do toho pustím, ztrácím přehled a často zapomínám na důležité schůzky nebo termíny. Zkoušel jsem si psát to do diáře, ale ten se mi často ztrácí nebo ho zapomenu doma. Napadlo mě, že by možná nějaké aplikace na plánování času mohly být řešením. Myslíte si, že existují aplikace, které by mi mohly pomoct lépe organizovat můj den a mít přehled o všech úkolech a aktivitách? Chtěl bych něco uživatelsky přívětivého, co mě nebude stresovat dalšími komplikacemi. Jaké funkce byste doporučili sledovat při výběru? Co třeba synchronizace s kalendářem, možnost sdílení s ostatními nebo notifikace? A jaké konkrétní aplikace byste doporučili? Měly by být zdarma nebo raději investovat do placené varianty? Rád bych slyšel vaše osobní zkušenosti a tipy na to, jak si lépe zorganizovat čas v pracovním životě i osobním životě. Děkuji za jakoukoli radu!

166 slov
1.7 minut čtení
30. 4. 2024
Antonín Hůlka

Existuje spousta aplikací, co ti můžou pomoct s plánováním času. Zkus třeba Todoist, to je fakt jednoduchý na používání a má super funkce jako notifikace a možnost sdílení úkolů s ostatními. Taky se dá propojit s Google kalendářem, což je fajn, když chceš mít všechno na jednom místě. Další dobrá možnost je Trello, to je víc vizuální a můžeš si tam udělat tabulky podle projektů. Co se týče placených verzí, většina těchto aplikací má i free verzi, která stačí pro základní používání, ale pokud bys chtěl víc funkcí, tak se můžeš podívat na premium varianty. Taky je dobrý sledovat, jestli aplikace umí synchronizovat s tvojí další technikou – třeba telefon nebo tablet. Určitě zkus i Evernote, ten ti pomůže se zapisováním poznámek a organizováním všeho okolo. Základ je najít si to, co ti bude sedět a nebude tě stresovat.

139 slov
1.4 minut čtení
24. 12. 2024
Karel Novotný

Existuje spousta aplikací, co ti můžou pomoct s plánováním času. Zkus třeba Todoist nebo Trello. Obě mají jednoduché rozhraní a hodně funkcí, jako je přidávání úkolů, nastavení termínů a notifikace. Todoist se dobře synchronizuje s různými kalendáři, takže nezapomeneš na schůzky. Trello je fajn na vizualizaci úkolů pomocí kanban desek, což můžeš snadno sledovat.

Pak je tu Google Calendar, ten je super pro plánování schůzek. Můžeš si nastavit upozornění a dokonce sdílet kalendář s ostatními, což se hodí, když máte společné projekty.

Osobně bych doporučil začít s těmahle zdarma verzema a pak uvidíš, jestli ti to stačí nebo chceš něco víc pokročilýho. Hlavně si hraj s nastavením notifikací, ať tě to netrápí. Klíčový je najít systém, co ti sedne a nebude tě stresovat. Držím palce!

125 slov
1.3 minut čtení
8. 11. 2024
Eliška Jiránková
Succeed.cz/Články/Časový management
Pomocníci pro Time Management: Jaké aplikace a nástroje stojí za vyzkoušení?Objevte nejlepší aplikace a online nástroje, které vám pomohou efektivně spravovat svůj čas jak v práci, tak v osobním životě. Získejte přehled o možn...
1000 slov
10 minut čtení
31. 3. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky