Jak si lépe plánovat cíle pro zvýšení produktivity?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak si vlastně mohu lépe plánovat své cíle, abych zvýšil svou produktivitu. Často se mi stává, že si něco naplánuju, ale nakonec to nedodržím. Mám pocit, že mám hromadu nápadů a věcí, které bych chtěl dělat, ale když přijde na realizaci, tak se ztratím v detailu nebo se prostě nedokážu soustředit na to, co je opravdu důležité. Vždycky jsem slyšel o různých metodách plánování jako je SMART nebo třeba Eisenhowerova matice, ale nevím, jestli to pro mě bude fungovat. Jaké konkrétní techniky používáte vy? Jak si stanovujete priority? Co třeba pomáhá vám nezapomínat na důležité úkoly a zároveň si nenakládat příliš moc? Mám pocit, že bych měl víc využívat kalendář nebo seznamy úkolů, ale nevím jak na to. Co třeba naučit se rozdělovat velké projekty na menší cíle? Máte nějaké tipy na to, jak si udržet motivaci během dlouhodobějších projektů? Rád bych znal vaše zkušenosti nebo rady ohledně plánování cílů a zlepšení produktivity v každodenním životě. Díky moc za všechny odpovědi!