Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mám pocit, že na všechno kašlu?

Co dělat, když mám pocit, že na všechno kašlu?

Nedávno jsem se ocitl v takovém zvláštním stavu, kdy mám pocit, že na všechno kašlu. Jako by mě přestalo bavit cokoliv dělat, ať už jde o práci, studium nebo osobní zájmy. Vůbec se mi nechce investovat čas do projektů, které mě dříve bavily. Mám pocit, že se mi všechno hromadí nad hlavou a já nevím, kde začít. Třeba je to tím, jak rychle se svět kolem mě mění a já se nemohu přizpůsobit. Cítím se jako by mi něco unikalo a já to vlastně ani nevím co. Nemáte někdo podobný pocit? Jak jste to zvládali? Přemýšlím, jestli je dobré si prostě vzít volno a nechat tomu volný průběh, nebo jestli bych měl spíš něco podniknout a pokusit se najít zpět motivaci. Zajímá mě, jak to dělají ostatní, když se cítí vyhořelí nebo apatičtí vůči svým povinnostem. Co vás nakoplo k akci? Jaké máte tipy na to, jak najít znovu chuť do všeho? Poraďte mi prosím, protože mám strach, že pokud s tím něco neudělám, tak mě to může ještě více stáhnout dolů.

172 slov
1.7 minut čtení
17. 6. 2024
Libor Šrámek

Mám to taky občas. Je to fakt blbý pocit, když se nic nechce. Zkus si vzít volno a udělat něco jinýho, co tě třeba dřív bavilo. I kdyby to mělo být jen jít ven na procházku nebo si pustit oblíbený film. Někdy je fakt potřeba vypnout a nechat to být. Až se trochu uklidníš, můžeš začít plánovat, co chceš dělat dál. Dobrý je i mluvit s někým o tom, co cítíš. Podle mě je důležitý si přiznat, že se necítíš dobře a nenechat to na sobě moc ležet. Zkus si rozdělit úkoly na menší části, aby tě to tolik nezahlcovalo. Nebo zkus něco novýho – nový koníček, sport nebo tak. Třeba tě něco nakopne a vrátíš se zpátky do normálu. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
11. 11. 2024
Pavla Zemanová

Jo, to znám. Měl jsem podobný pocit, když jsem byl ve stresu a všechno se zdálo jako nuda. Myslím, že je dobrý prostě si vzít čas pro sebe. Zkus se zaměřit na malé věci, třeba jen jít ven na procházku nebo si něco přečíst, co tě baví. I takový malý krok ti může pomoct najít chuť do dalších věcí. Někdy je fajn si dát pauzu a nechat to plynout, než se do toho znovu vrátíš. Ale pokud tě to trápí dlouho, neváhej se obrátit na někoho, kdo ti může pomoct, třeba terapeuta nebo někoho blízkého. Je důležitý o tom mluvit.

100 slov
1 minut čtení
5. 6. 2024
Vladimíra Stará
Succeed.cz/Články/Sebe-disciplína
Jak překonávat prokrastinaci pomocí sebe-discipline?Praktické techniky a strategie pro překonání prokrastinace a zvýšení produktivity pomocí sebe-discipline.
1000 slov
10 minut čtení
16. 7. 2022
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky