Succeed.cz/Fórum/Existují aplikace, které mi pomohou sledovat a zlepšovat mé duševní zdraví?

Existují aplikace, které mi pomohou sledovat a zlepšovat mé duševní zdraví?

V posledních letech se hodně mluví o duševním zdraví a o tom, jak je důležité se o něj starat, což je skvělé, ale v dnešním uspěchaném světě je někdy těžké najít čas na to, abychom se zaměřili na sebe. Ráda bych věděla, jestli existují nějaké konkrétní mobilní aplikace nebo online nástroje, které by mi mohly pomoci lépe sledovat své duševní zdraví. Zkoušela jsem různé deníky a sezení s terapeutem, ale chci se podívat i na digitální možnosti. Mám na mysli něco jako aplikace pro mindfulness, meditaci nebo dokonce i pro sledování nálady. Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s takovými aplikacemi a mohl by doporučit ty nejlepší? Jaké funkce by měly mít, aby byly opravdu efektivní? Myslím tím třeba možnost sledování pokroku, tipy na cvičení nebo dokonce i něco jako virtuální terapeuti. Je dobré mít něco takového po ruce? Předpokládám, že v dnešní době jsou technologie skvělým pomocníkem při zlepšování našeho každodenního života, ale jak to funguje v případě duševního zdraví? Předem díky za všechny tipy a rady!

169 slov
1.7 minut čtení
8. 8. 2024
Emil Holub

Existuje spousta aplikací, co ti můžou pomoct se sledováním duševního zdraví. Třeba Headspace nebo Calm jsou super pro meditaci a mindfulness, mají i různé cvičení a fakt dobré vedené meditace. Pak je tu Moodfit, což je parádní na sledování nálady a pokroku. Můžeš tam zapisovat, jak se cítíš, a dostaneš tipy, jak se zlepšit. Další zajímavá volba je Woebot, což je takový virtuální terapeut, co ti pomůže s emocemi. Většinou mají fajn funkce jako deník, analýzu nálady a tipy na zlepšení. Tyhle technologie fakt můžou být užitečné a usnadnit ti péči o sebe v hektickém životě. Je dobré mít to po ruce, když potřebuješ rychle něco zkontrolovat nebo si ujasnit myšlenky.

111 slov
1.1 minut čtení
18. 12. 2023
Kristýna Moravcová

Existuje fakt dost aplikací na duševní zdraví, co ti můžou pomoct. Například Headspace nebo Calm jsou skvělý pro meditaci a mindfulness. Obě mají různé programy a cvičení, co tě naučí relaxovat a uvolnit se. Další věc je Moodfit nebo Daylio, ty ti zase pomůžou sledovat náladu a ukazují pokrok. Můžeš si tam psát deníček, což je fajn, protože to pomáhá ujasnit si myšlenky.

Pokud hledáš něco jako virtuální terapeuty, zkus BetterHelp nebo Talkspace. Oba nabízejí online terapie, kde můžeš komunikovat s profesionálem v pohodlí domova.

Funguje to dobře, když se do toho zapojíš a pravidelně používáš funkce na sledování. Důležitý je mít po ruce něco, co ti pomůže reflektovat, co cítíš a jak se vyvíjíš. Technika je super pomocník, ale nezapomeň na osobní přístup taky. Jak říkám, zkus to a uvidíš, co ti sedne.

134 slov
1.3 minut čtení
28. 6. 2024
Filip Řezník
Succeed.cz/Články/Psychohygiena
Technologie a duševní zdraví: Jak najít správnou rovnováhu?Prozkoumejte vliv technologií na naše duševní zdraví a objevte tipy, jak minimalizovat negativní dopady. Naučte se, jak najít rovnováhu ve světě digit...
1000 slov
10 minut čtení
23. 4. 2020
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky