Succeed.cz/Fórum/Kde hledat podporu, když mám úzkost a nikdo mě neslyší?

Kde hledat podporu, když mám úzkost a nikdo mě neslyší?

Cítím se dost osaměle a poslední dobou mě trápí úzkosti, které se zdají být čím dál horší. Zkouším mluvit o svých pocitech s rodinou a přáteli, ale mám pocit, že mě nikdo opravdu neslyší. Nevíte, kde bych mohl najít nějakou podporu nebo pomoc? Hledám nějaké zdroje, kam se obrátit, třeba online komunity nebo odborníky, kteří by mohli porozumět mému trápení. Myslím, že by mi pomohlo sdílet své pocity s lidmi, kteří procházejí podobnými situacemi. Existují nějaké aplikace nebo webové stránky, kde se dá najít podpora? Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním pomoci v těžkých chvílích? Jak začít otevřeně mluvit o úzkosti s někým cizím? Je lepší začít tím, že napíšu do fóra nebo rovnou vyhledat terapeuta? Každý den se cítím víc a víc ztracený a rád bych našel způsob, jak to zvládnout. Prosím, dejte mi vědět, co vám pomohlo, když jste se cítili podobně.

144 slov
1.4 minut čtení
16. 10. 2024
Jiří Košťál

Když se cítíš osaměle a úzkost tě trápí, je to fakt těžké. Zkus najít nějaké online skupiny nebo fóra, kde lidi sdílí podobný problém. Třeba Reddit má pár subreddits zaměřených na duševní zdraví, tam můžeš potkat lidi, co si tím taky prošli. Odborná pomoc je super, pokud máš možnost, vyhledání terapeuta by mohlo být to pravé. Občas stačí i online terapie, co se dají domluvit na webu. Pokud se bojíš začít mluvit, zkus napsat. Někdy napsání tvých pocitů může usnadnit rozhovor. Hodně lidí to tak dělá. Pamatuj, nejseš v tom sám a hledat pomoc je fakt dobrý krok.

98 slov
1 minut čtení
11. 11. 2024
Rudolf Ryba

Když se cítíš takhle, je to fakt těžké. Mně pomohlo najít online skupiny, kde lidi sdílej podobný problémy. Zkus třeba Reddit nebo Facebook skupiny zaměřený na úzkosti. Často tam najdeš podporu a lidi, co tě pochopí. Pokud chceš něco víc profesionálního, zvaž terapeuta nebo třeba psychologa. Existujou aplikace jako Headspace nebo Calm, co ti můžou pomoct s meditacema a relaxací. Otevřeně mluvit s někým cizím může být ze začátku divný, ale většina terapeutů je fakt chápavá a pomůžou ti se vyjádřit. Začni tím, že napíšeš, co tě trápí, a uvidíš, jak to půjde. Hlavně nezapomínej, že nejsi sám.

98 slov
1 minut čtení
3. 1. 2025
Bedřich Jonáš
Succeed.cz/Články/Psychohygiena
Podpora v těžkých časech: Kde hledat pomoc pro svou duši?Článek o dostupných zdrojích a službách pro profesionální pomoc v oblasti duševního zdraví. Zjistěte, kde najít podporu v těžkých časech.
1000 slov
10 minut čtení
23. 9. 2023
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky