Proč potřebuju mentora, když zakládám startup?
Když se rozhodnu založit svůj vlastní startup, cítím vzrušení, ale také spoustu nejistoty. Mnoho lidí mi říká, že je důležité mít mentora, ale proč vlastně? Co přesně mi může mentor přinést, co bych si nemohl zjistit sám? Je to o zkušenostech a znalostech, nebo je tu něco víc? Měly by mě zajímat jejich úspěchy a neúspěchy, nebo jsou důležitější kontakty, které mají? Jak mi mohou pomoci vyhnout se chybám, které dělali oni? Další věc je, co bych od mentora měl očekávat? Měl bych mu pravidelně volat, posílat e-maily nebo se s ním scházet osobně? Jak najít někoho, kdo je opravdu ochotný mi pomoci a sdílet své zkušenosti? A co když se náš styl práce neshoduje? Je důležité najít mentora z oboru, ve kterém chci uspět, nebo může být užitečné mít někoho z úplně jiného sektoru? Myslím si, že mentor může být klíčovým faktorem pro úspěch mého podnikání. Ale jaké konkrétní výhody mi přinese a jak to pomože mému startupu růst a přizpůsobit se rychlým změnám na trhu? V poslední době sleduju spoustu příběhů úspěšných podnikatelů a často zmiňují význam mentorství. Proč tedy stále pochybuji o tom, jestli ho potřebuji i já? Mohlo by to být to, co mi pomůže posunout se na další úroveň a vybudovat prosperující firmu. Co myslíte vy?