Jak najít mentora pro svůj podnik?
Přemýšlím o tom, jaký je nejlepší způsob, jak si najít mentora, který mi pomůže s mým podnikáním. Mám spoustu nápadů a chci, aby se z nich staly skvělé projekty, ale cítím, že potřebuju někoho zkušenějšího, kdo mě nasměruje a pomůže mi vyhnout se chybám, které jsem zatím udělal. Jak se vlastně k takovému mentorovi dostat? Měl bych začít hledat ve svém okolí, nebo existují nějaké online platformy, kde bych mohl najít člověka, který by mi mohl být nápomocný? Myslím na networkingové akce nebo třeba workshopy, ale nevím jistě, jestli je to ta správná cesta. Jaké zkušenosti máte s hledáním mentorů? Jak jste se s nimi spojili a co vlastně takový mentor dělá? Jaké vlastnosti by měl mít? Měl by mít zkušenosti v mém oboru nebo může být zcela mimo? Je lepší mít mentora na dálku, nebo je lepší osobní setkání? A co se týče očekávání – jaké otázky bych měl mít na paměti při prvním setkání? Odpovědi na tyto otázky by mi mohly velmi pomoci a ocenil bych každou radu nebo tip, který mi můžete poskytnout. Díky moc!