Jak oslovit známé, aby mi pomohli s financováním?
Mám takový problém, který mě trápí a přemýšlím, jak ho co nejlépe vyřešit. Plánuji rozjet vlastní podnikání a už jsem si udělal nějakou představu o tom, co bych chtěl dělat. Jenže víte jak to je, peníze nejsou a bez financování se mi to těžko povede. Na internetu jsem četl různé možnosti, jak získat investice nebo půjčky, ale pak mě napadlo, proč neoslovit své známé? Jenže jak na to? Myslíte si, že je dobrý nápad obrátit se na rodinu nebo přátele s tímto požadavkem? Jak to formulovat, aby to nevypadalo jako žebrání? Mám strach, že by se mohli cítit nepříjemně nebo by mohli mít pocit, že je chci jen využít. Vím, že spousta lidí zakládá crowdfundingové kampaně nebo hledá investory online, ale co když mě tohle napadne až později a já už budu mít s některými lidmi uzavřenou dohodu? Jak bych měl připravit svůj návrh na pomoc s financováním tak, aby mě ti lidé opravdu podpořili? Měli byste nějaké tipy nebo rady, jak oslovit své známé? Co všechno bych měl zohlednit? O co bych se měl opřít v argumentaci? Jak si mám představit tu konverzaci? Je lepší začít osobně nebo napsat email? Když mi někdo řekne "ne", jak na to reagovat? Opravdu bych ocenil jakékoliv názory a zkušenosti! Díky moc!