Succeed.cz/Fórum/Jaké platformy doporučujete na vytváření online kurzů?

Jaké platformy doporučujete na vytváření online kurzů?

Nedávno mě napadlo, že bych chtěl vytvořit vlastní online kurz, ale úplně nevím, kde začít a jakou platformu zvolit. Rád bych se dozvěděl, jaké máte zkušenosti s různými nástroji a platformami na tvorbu online kurzů. Zajímá mě, co je podle vás nejlepší z pohledu uživatelské přívětivosti, funkčnosti a možnosti monetizace. Je lepší zvolit něco jako Teachable nebo Thinkific, nebo jsou tu i jiné alternativy, které byste doporučili? Jaké jsou vaše názory na možnosti integrace s dalšími nástroji jako jsou e-mailové služby nebo marketingové platformy? Myslím si, že je důležité, aby platforma měla dobrou zákaznickou podporu a aby bylo snadné s ní pracovat, i když nemám žádné předchozí zkušenosti s online výukou. Zajímají mě také názory na free verze versus placené verze těchto platforem. Jaké máte osobní zkušenosti? Co vám fungovalo nejlépe? Díky za jakékoli tipy a rady!

137 slov
1.4 minut čtení
10. 1. 2025
Markéta Hanzlová

Takže, pokud chceš vytvořit online kurz, mám pár tipů. Teachable a Thinkific jsou fajn, oba mají jednoduché rozhraní a hodně možností pro monetizaci. Teachable je asi víc zaměřený na marketing, takže pokud plánuješ prodávat, tak tě to může oslovit. Na druhou stranu Thinkific má lepší možnosti přizpůsobení a zdarma verze ti umožní vyzkoušet hodně funkcí.

Pak je tu ještě Kajabi, ale to už je víc pro pokročilé uživatele a může být dražší. Z mých zkušeností je dobré si ověřit integraci s e-mailovými službami jako Mailchimp nebo ConvertKit, aby sis mohl snadno budovat seznamy a komunikovat s lidmi.

Co se týče podpory, obě platformy nabízejí slušnou zákaznickou podporu, ale vždycky je dobrý si projít recenze. Pokud nemáš zkušenosti s online výukou, tak začni s free verzí a uvidíš, co ti vyhovuje. Mě osobně fungovala free verze Thinkific nejlíp na začátku.

Každopádně nezapomeň na marketing, jinak budou tvoje kurzy nevzhledné na opuštěné ulici internetu.

153 slov
1.5 minut čtení
17. 10. 2024
Barbora Dubská

Když jde o vytváření online kurzů, tak jsem nějaké platformy zkusil a tady je pár tipů. Teachable a Thinkific jsou fakt populární a mají docela dobré uživatelské rozhraní. Obě nabízejí možnosti monetizace, což je super, pokud chceš na kurzech něco vydělat. Teachable má jednodušší proces nastavení, ale Thinkific zase víc možností přizpůsobení.

Pokud hledáš něco zdarma, tak si můžeš zkusit Udemy, ale tam ti vezmou část příjmů. Pak je tu také Moodle, co je víc pro školy a má to spoustu funkcí, ale chce to hodně času na nastavení.

Důležitá je integrace s e-mailovými nástroji jako Mailchimp nebo ConvertKit. Ve většině platforem to jde snadno propojit. Zákaznická podpora se u různých platforem liší. Teachable byl v pohodě, ale Thinkific měl taky fajn podporu.

Obecně se mi líbila ta možnost vyzkoušet zdarma, a pak se rozhodnout, jestli investovat do placené verze. Takže doporučuji začít s něčím, co ti bude vyhovovat a klidně zkusit víc platforem, než se rozhodneš.

155 slov
1.6 minut čtení
5. 10. 2024
Vladimíra Hrubá
Succeed.cz/Články/Pasivní příjem
Jak vybudovat úspěšný portál s online kurzy pro pasivní příjem?Objevte strategie a kroky, jak vytvořit a monetizovat online kurzy, které generují příjem bez nutnosti pravidelné práce.
1000 slov
10 minut čtení
7. 2. 2021
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky