Succeed.cz/Fórum/Kolik času musím věnovat propagaci svého online kurzu?

Kolik času musím věnovat propagaci svého online kurzu?

Chtěl bych se zeptat, jak moc času je opravdu potřeba věnovat propagaci svého online kurzu, aby měl úspěch. Slyšel jsem, že marketing je klíčový, ale nevím, kolik hodin týdně bych měl investovat, abych dosáhl nějakých smysluplných výsledků. Je to něco, co se dá udělat za pár hodin nebo je to spíš maraton, kde se musím angažovat každý den? Zkouším různé platformy a metody jako sociální sítě, e-maily a možná i nějaké webináře, ale pořád si nejsem jistý, jestli to dělám správně a hlavně, jestli tomu věnuju dostatečný čas. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy na to, jak efektivně plánovat ten čas. Co třeba v začátcích? Mám se soustředit na jeden kanál nebo je lepší rozložit úsilí napříč více kanály? A co s tím časem po spuštění kurzu? Je potřeba stále propagovat nebo už se to pak rozjede samo? Děkuju všem za rady!

144 slov
1.4 minut čtení
14. 3. 2022
Martin Havel

Čas, co věnovat propagaci online kurzu, je fakt variabilní. Záleží na tom, jaký máš cíl a kolik máš zdrojů. Na začátku bych doporučil aspoň 10-15 hodin týdně, abys to rozjel. Je dobrý zaměřit se na pár kanálů – třeba sociální sítě a e-maily, než to rozšíříš na víc. Webináře taky můžou fungovat dobře, ale vyžadují čas na přípravu.

Po spuštění kurzu už bys měl mít nějaký materiál hotovej, ale propagace by měla pokračovat. Lidi tě nezjistí hned. Můžeš zkusit plánovat třeba týden dopředu – udělej si harmonogram, co kdy postneš nebo pošleš. Klíčový je testovat, co funguje a co ne. Hlavně buď konzistentní a neboj se experimentovat.

107 slov
1.1 minut čtení
19. 12. 2024
Markéta Vávrová

Takže k tomu času na propagaci kurzu. Slyšel jsem, že je to fakt důležitý, ale kolik ho věnovat? Záleží dost na tom, jak je tvůj kurz vlastně nastavený a jak moc ho chceš rozjet. Začátky bývají náročný, takže bych doporučil třeba 10-15 hodin týdně na marketing. Když jsi v začátcích, tak je lepší se soustředit na jeden nebo dva kanály, třeba sociální sítě a email. Jakmile máš něco rozjetého, můžeš zkusit i další platformy. Po spuštění kurzu to úplně samo nepoběží, pořád je dobrý se zapojovat a komunikovat s lidma, jinak to začne stagnovat. Každopádně plánuj si čas dopředu, třeba si udělej týdenní rozvrh - kdy co postneš, kdy pošleš newsletter a tak. Držím palce!

115 slov
1.2 minut čtení
30. 7. 2024
Blanka Košťálová
Succeed.cz/Články/Pasivní příjem
Jak vybudovat úspěšný portál s online kurzy pro pasivní příjem?Objevte strategie a kroky, jak vytvořit a monetizovat online kurzy, které generují příjem bez nutnosti pravidelné práce.
1000 slov
10 minut čtení
7. 2. 2021
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky