Můžu udělat pasivní příjem z e-knihy nebo kurzu?
Zkouším se zamyslet nad tím, jestli je možné vytvořit pasivní příjem prostřednictvím e-knihy nebo nějakého online kurzu. Mám pár myšlenek, ale nejsem si jistý/á, jestli to opravdu funguje. Jak to vlastně funguje? Může člověk napsat e-knihu, která pak sama vydělává peníze, když ji jednou prodá? Představoval/a bych si, že když ji jednou napíšu a vložím na platformu jako Amazon nebo něco podobného, tak by mi mohla přinášet nějaké peníze i dlouhodobě. Ale co třeba marketing? Musím se o to starat pořád, nebo jak to chodí? A co online kurzy? Slyšel/a jsem, že spousta lidí dělá skvělé peníze tím, že vytváří kurzy na různá témata. Jak moc práce je potřeba do toho investovat na začátku a jak potom funguje prodej? Jsou nějaké konkrétní tipy, jak na to jít? Můžu počítat s tím, že když jednou udělám skvělý kurz nebo e-knihu, tak se mi to vrátí i po letech bez dalšího úsilí? Nebo je to spíš mýtus a musím být pořád aktivní, abych udržel zájem lidí? Zajímalo by mě také, jestli máte někdo osobní zkušenosti s tímto stylem podnikání a co všechno jste museli podstoupit, než se vám podařilo dosáhnout nějakého slušného příjmu. Dík za vaše názory!