Succeed.cz/Fórum/Můžu udělat pasivní příjem z e-knihy nebo kurzu?

Můžu udělat pasivní příjem z e-knihy nebo kurzu?

Zkouším se zamyslet nad tím, jestli je možné vytvořit pasivní příjem prostřednictvím e-knihy nebo nějakého online kurzu. Mám pár myšlenek, ale nejsem si jistý/á, jestli to opravdu funguje. Jak to vlastně funguje? Může člověk napsat e-knihu, která pak sama vydělává peníze, když ji jednou prodá? Představoval/a bych si, že když ji jednou napíšu a vložím na platformu jako Amazon nebo něco podobného, tak by mi mohla přinášet nějaké peníze i dlouhodobě. Ale co třeba marketing? Musím se o to starat pořád, nebo jak to chodí? A co online kurzy? Slyšel/a jsem, že spousta lidí dělá skvělé peníze tím, že vytváří kurzy na různá témata. Jak moc práce je potřeba do toho investovat na začátku a jak potom funguje prodej? Jsou nějaké konkrétní tipy, jak na to jít? Můžu počítat s tím, že když jednou udělám skvělý kurz nebo e-knihu, tak se mi to vrátí i po letech bez dalšího úsilí? Nebo je to spíš mýtus a musím být pořád aktivní, abych udržel zájem lidí? Zajímalo by mě také, jestli máte někdo osobní zkušenosti s tímto stylem podnikání a co všechno jste museli podstoupit, než se vám podařilo dosáhnout nějakého slušného příjmu. Dík za vaše názory!

195 slov
2 minut čtení
14. 9. 2023
Jarmila Štěpánová

E-kniha nebo online kurz můžou fakt přinášet pasivní příjem, ale je tam dost věcí, na který si musíš dát pozor. Když napíšeš e-knihu a hodíš ji na Amazon nebo jinou platformu, tak jo, můžeš si vydělat, ale marketing je klíčovej. Bez něj se o to tvoje dílo ani nikdo nedozví. Můžeš zkusit sociální sítě, blogy nebo emailový marketing, aby ses dostal k lidem.

S online kurzy je to podobný. Když uděláš dobrej kurz a pořádně ho propaguješ, tak ti to může přinášet peníze i dlouho potom. Ale počítej s tím, že na začátku do toho musíš nacpat hodně práce – natáčení videí, vytváření materiálů atd. A pak se to chce občas aktualizovat nebo aspoň udržovat kontakt s lidma.

Někomu se může zdát, že když to jednou uděláš, tak se ti to vrátí samo, ale většinou tu práci musíš dělat i po spuštění. Spousta lidí dává peníze do reklamy nebo spolupráce s influencery.

Osobně znám pár lidí, co na tom slušně vydělávají, ale říkali mi, že museli hodně experimentovat a učit se za pochodu. Takže buď připravený investovat čas a energii do toho a pamatuj, že úspěch většinou nepřijde hned.

186 slov
1.9 minut čtení
7. 12. 2024
Marcela Navrátilová

Pasivní příjem z e-knihy nebo online kurzu je určitě možný, ale jak říkáš, vyžaduje to dost práce na začátku. Když napíšeš dobrou e-knihu a dáš ji na platformu, jako je Amazon, tak můžeš nějaký čas vydělávat, ale bez marketingu se k ní lidi moc nedostanou. Musíš nějak propagovat, třeba přes sociální média nebo blogy. A to je práce, kterou bys měl dělat i po vydání knihy, jinak zájem opadne.

Co se týče online kurzů, tam platí to samé. Vytvořit kvalitní kurz zabere čas a úsilí. Jakmile ho ale máš hotový, můžeš ho prodávat na různých platformách a teoreticky by ti mohl přinášet příjem dlouhodobě. Ale opět – bez propagace se ti to moc nepovede. Dobrý marketing je klíčovej.

Takže jo, můžeš na tom vydělávat pasivně, ale je to spíš takový mýtus, že jednou uděláš skvělou věc a peníze ti padají do klína. Chce to udržovat zájem a občas investovat čas do marketingu a vylepšování toho, co máš. Zkušenosti ostatních ukazují, že pokud chceš slušný příjem, je potřeba být aktivní i po vydání.

170 slov
1.7 minut čtení
17. 8. 2024
Adéla Jedličková
Succeed.cz/Články/Pasivní příjem
Pasivní příjem z digitálních produktů: Jaké produkty se vyplatí vytvářet?Objevte, jak vytvářet pasivní příjem prostřednictvím digitálních produktů jako jsou e-knihy, šablony a aplikace. Inspirujte se naším přehledem nejlepš...
1000 slov
10 minut čtení
31. 3. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky