Jak investovat, když trhy pořád klesají?
V poslední době se zdá, že akciové trhy jsou v neustálém poklesu a já se ptám, jak tedy investovat v takové situaci? Je to vůbec rozumné pokoušet se investovat, když vše kolem nás padá dolů? Mám strach, že když teď nakoupím akcie nebo jiné investiční nástroje, tak je budu muset prodávat za ještě nižší cenu. Co když se trhy vzpamatují až za několik let? Jak bych měl přistupovat k investicím, když ekonomika vypadá tak nejistě? Zajímalo by mě, jestli je lepší počkat na stabilizaci trhu, nebo jestli existují nějaké osvědčené strategie, které by mi mohly pomoci i v této těžké době. Například, co říkáte na diverzifikaci portfolia v takových podmínkách? Je to stále platná strategie? A co alternativní investice – je vhodné zaměřit se na nemovitosti nebo kryptoměny v této situaci? Nebo raději zůstat u klasických akcií a dluhopisů? Jaké jsou vaše názory na investování do fondů nebo ETF během poklesu trhu? Vím, že je důležité mít dlouhodobý pohled, ale co když se situace nelepší a já budu muset čelit velkým ztrátám? Jaký je váš názor na momentální situaci a jak vy osobně plánujete investovat v těchto těžkých časech?