Je teď dobrý čas na nákup akcií nebo raději počkat?
Zajímalo by mě, jestli je teď dobrý čas na nákup akcií, nebo jestli bych se měl raději držet na uzdě a čekat na vhodnější příležitost? V poslední době sleduji trh a zdá se, že ceny akcií kolísají nahoru a dolů. Mám pocit, že některé sektory, jako technologie a zdravotnictví, se mohou v budoucnu dostat na vyšší úrovně, ale nevím, jestli je to už teď výhodné. Zároveň mám obavy z aktuální ekonomické situace a inflace, která může ovlivnit trhy. Rád bych slyšel názory lidí, kteří se v investování vyznají. Jaké faktory bych měl zvážit při rozhodování o nákupu? Je lepší investovat nyní, nebo raději počkat na pokles cen? Jaké jsou vaše zkušenosti s investováním v obdobích ekonomické nejistoty? Myslíte si, že je lepší mít diverzifikované portfolio nebo se soustředit na konkrétní akcie? Jaké strategie doporučujete pro nováčky v investování? Čekají nás nějaké důležité události na trhu, které by mohly ovlivnit ceny akcií? Vlastně mě zajímá všechno ohledně této problematiky. Děkuji za jakékoli tipy a rady.