Succeed.cz/Fórum/Jak si můžu udržet motivaci, když se věci nedaří?

Jak si můžu udržet motivaci, když se věci nedaří?

Chtěl bych se zeptat, jak to děláte, když se vám zdá, že všechno jde proti vám a motivace je na bodu mrazu. Někdy mám pocit, že ať dělám, co dělám, výsledky se nedostavují a já začínám ztrácet víru v to, co dělám. V podnikání i v osobním životě se snažím být proaktivní, ale když věci nefungují tak, jak bych si přál, je těžké si zachovat pozitivní myšlení. Jaké máte tipy na to, jak zůstat motivovaný v těžkých chvílích? Pomáhá vám nějaká technika nebo ritual? Četl jsem o různých metodách jako meditace nebo vizualizace úspěchu, ale nikdy jsem je nezkusil. Je něco, co byste doporučili, co skutečně funguje? Taky mě zajímá, jestli máte nějaké zkušenosti s tím, jak překonat tu frustraci a jak se znovu postavit na nohy, když máte pocit, že jste na dně. Děkuji za jakékoli rady a tipy.

140 slov
1.4 minut čtení
14. 1. 2023
Andrea Pavlíková

Je to fakt těžký, když se nedaří. Mně osobně pomáhá zaměřit se na malé cíle. Když máš velký plán a všechno se hroutí, tak se z toho akorát zblázníš. Takže si třeba stanovím něco jednoduššího, co můžu zvládnout hned. Třeba jen napsat pár řádků nebo udělat malou změnu. Taky je dobrý mít kolem sebe lidi, co tě podporujou. Někdy stačí jen pokecat s kamarádem nebo rodinou o tom, co tě trápí.

Co se týče meditace nebo vizualizace, tak to jsem taky slyšel, že to může fungovat, ale nikdy jsem to nezkoušel. Možná by stálo za to to vyzkoušet, aspoň na pár minut denně. Určitě je dobrý si občas udělat pauzu, vypnout hlavu a neřešit to, co se nedaří. Zkus třeba něco kreatívního nebo sport. To ti aspoň na chvíli pomůže zapomenout na frustraci.

Když už jsi na dně, tak si připomeň, proč jsi začal. I ty nejhorší situace nakonec přejdou. Přejdeš z toho a dostaneš se zase zpátky do hry, jen to chce čas a trpělivost.

166 slov
1.7 minut čtení
2. 7. 2024
Kateřina Kuchařová

Motivace v těžkých chvílích je fakt náročná. Když nic nefunguje, tak je dobrý se na chvíli zastavit a podívat se na to, co vlastně chceš. Mě pomáhá dělat si malé cíle, který jsou snadno splnitelné, abych měl pocit pokroku. I když to může vypadat jako malichernosti, tak každé malé vítězství ti dodá energii.

Další věc, co může pomoct, je mluvit s lidma kolem sebe, kteří tě podporujou. Někdy stačí sdílet frustraci nebo dostat nějakou novou perspektivu. A meditace nebo vizualizace jsou fajn, ale nezapomínej ani na pohyb – jít ven na procházku nebo si zacvičit ti vyprázdní hlavu a dodá energii.

Když mám fakt špatný dny, snažím se najít něco, co mě baví, ať už je to čtení, poslouchání hudby nebo sledování oblíbeného seriálu. To tě na chvíli odvede od stresu. Klíčem je zůstat v kontaktu se svými cíli, ale nezapomínat na sebe a užívat si cesty.

A hlavně, pamatuj, že každý má občas špatný období. Nejsi v tom sám a vše se může zase obrátit k lepšímu.

166 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2024
Zdeňka Kříčková
Succeed.cz/Články/Motivace
Jak si vytvořit dlouhodobý plán pro udržení motivace?Naučte se, jak nastavit cíle a vytvořit strategii, která vás udrží na správné cestě k úspěchu. Tento článek vám pomůže najít klíč k dlouhodobé motivac...
1000 slov
10 minut čtení
5. 9. 2022
David Horák
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky