Jak mi může pozitivní sebedůvěra pomoct v práci?
Zajímalo by mě, jak vlastně pozitivní sebedůvěra ovlivňuje naše výkony a vztahy v práci. Myslím si, že sebedůvěra je něco, co dává lidem sílu a motivaci, ale jak konkrétně to funguje v pracovním prostředí? Mám pocit, že když si věřím, jsem schopný lépe komunikovat s kolegy a dokonce i s nadřízenými. Mohlo by to být tím, že se nebojím prezentovat své názory nebo přijímat nové výzvy? Jak moc vlastně záleží na tom, jak vnímáme sami sebe při jednání s ostatními? Všichni víme, že dobrá nálada a pozitivní myšlení nám mohou pomoci zvládat stresové situace. Ale co když se na to podíváme z pohledu kariérního růstu? Může být sebedůvěra klíčem k tomu, abychom dostali povýšení nebo zajímavější projekty? A co třeba rozhodování? Když máme víc víry v sebe, jsme třeba ochotnější riskovat a snažit se o větší cíle? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osobní zkušenosti s tím, jak se vám zvedla sebedůvěra a jak to ovlivnilo vaši kariéru. Je pravda, že lidé s vyšší sebedůvěrou bývají více úspěšní? A dá se vůbec sebedůvěra nějak trénovat nebo posilovat? Co si o tom myslíte?