Succeed.cz/Fórum/Jak najít podporu, když nikdo kolem mě nechápe moje cíle?

Jak najít podporu, když nikdo kolem mě nechápe moje cíle?

Omlouvám se, ale potřebuju se podělit o něco, co mě už delší dobu trápí. Jsem v situaci, kdy mám jasnou představu o svých cílech a plánech do budoucnosti, ale zdá se mi, že nikdo kolem mě to vůbec nechápe. Mám na mysli rodinu, přátele a dokonce i kolegy. Snažím se s nimi mluvit o svých ambicích v podnikání a osobním rozvoji, ale často narážím na nezájem nebo dokonce negativní reakce. Je to frustrující, protože cítím, že bych potřeboval nějakou podporu, abych se posunul vpřed. Takže se ptám: Jak najít lidi nebo skupiny, které sdílejí podobné cíle a hodnoty? Kde hledat inspiraci a motivaci, když se cítím osaměle? Zkoušel jsem různé online komunity a fóra, ale pořád mám pocit, že narazím na lidi, kteří mé ambice neberou vážně. Jaké jsou vaše zkušenosti s hledáním podpory v takových chvílích? Jak jste našli lidi, kteří vám rozumějí a motivují vás k dosažení vašich cílů? Jak překonáváte pocit izolace v době, kdy je důležitější než kdy jindy mít okolo sebe pozitivní vliv? Děkuju za jakoukoli radu.

172 slov
1.7 minut čtení
21. 10. 2024
Hana Havlíčková

Tak to znám, je to fakt blbý, když máš svoje cíle a kolem tebe nikdo to nevidí nebo nechápe. Mě pomohlo se zapojit do různých skupin na Facebooku nebo LinkedInu, kde jsou lidi se stejnými ambicemi. Tam najdeš hodně inspirace a i podporu. Když se bavíš s lidma, co mají podobné sny, tak to hned vypadá jinak. Zkus taky nějaké místní meetupy nebo workshopy, kde se schází podnikatelé nebo lidi zaměřený na osobní rozvoj. Je fajn mluvit s někým, kdo prochází něčím podobným. Když ti kamarádi nebo rodina nerozumí, tak si najdi mentora nebo kouče – ti ti můžou dát fakt dobrý rady a povzbuzení. Udržuj pozitivní myšlení a obklopuj se lidma, co tě posouvají dál. Taky zkuz občas vypnout sociální sítě, když tě to stresuje. Nejsi v tom sám.

130 slov
1.3 minut čtení
27. 10. 2024
Ladislav Kopal

Zkus se podívat na různé networkingové akce nebo workshopy, kde se schází lidi s podobnejma cílama. Třeba meetup.com je fajn místo, kde najdeš akce podle zájmů, nebo můžeš hledat místní podnikatelský skupiny. Další možnost je zapojit se do online kurzů nebo webinářů – tam potkáš lidi, co mají podobný ambice. Taky sleduj různý podcasty nebo YouTube kanály zaměřený na osobní rozvoj a podnikání, tam najdeš inspiraci a motivaci. A nevzdávej to s těma online komunitama, třeba se ještě trefíš do tý správný, kde tě vezmou mezi sebe. Občas stačí jedna dobrá konverzace a může to všechno změnit.

97 slov
1 minut čtení
8. 10. 2024
Eva Dobiášová
Succeed.cz/Články/Motivace
Co dělat, když vaše okolí nesdílí vaše cíle a motivaci?Objevte strategie, jak se vyrovnat s negativním prostředím a zůstat motivovaný na své cestě za úspěchem. Návody a tipy pro překonání překážek.
1000 slov
10 minut čtení
4. 7. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky