Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když moji přátelé nesdílí moji motivaci k podnikání?

Co dělat, když moji přátelé nesdílí moji motivaci k podnikání?

V poslední době se hodně zajímám o podnikání a to, jak si vybudovat vlastní značku. Jsem nadšený do toho, co dělám, ale mám pocit, že většina mých přátel to nějak nebere vážně. Snažím se s nimi sdílet své plány a nápady, ale oni na to reagují spíš apaticky nebo s ironickými poznámkami. Co mám vlastně dělat, když moje motivace a touha po úspěchu není sdílena mými blízkými? Je normální, že mě to frustruje? Nechci se od nich odcizit, ale zároveň potřebuju nějakou podporu. Jak bych měl komunikovat svoje cíle tak, aby je to zaujalo? Mám se snažit je přesvědčit, nebo by bylo lepší najít si jiné lidi, kteří mi poskytnou pozitivnější zpětnou vazbu? Jaké máte zkušenosti s podobnými situacemi? Jak jste se s tím vyrovnali? Myslíte si, že je důležité mít kolem sebe lidi, kteří vás motivují, nebo se dá uspět i bez jejich podpory? Co když je moje vize pro ně příliš vzdálená a oni mě prostě nechápou? Rád bych slyšel názory někoho, kdo si prošel něčím podobným. Děkuju.

170 slov
1.7 minut čtení
13. 8. 2024
Vlastimil Šulc

Je to normální, že tě to frustruje. Není každý nadšený do podnikání, ať už si tím procházíš ty nebo ne. Zkus to brát tak, že ne každý musí sdílet tvoje cíle. Můžeš jim zkusit ukázat, co tě na tom baví, třeba nějaký konkrétní příběh nebo úspěch, co tě motivuje, ale nenut je k tomu. Zároveň bys měl hledat lidi, co mají podobné zájmy, třeba na různých fórech nebo meetupech. Je důležitý mít kolem sebe nějakou podporu a pozitivní energii, to ti může hodně pomoct. Pokud tě tvoji přátelé nedokážou povzbudit, najdi si jiný okruh lidí. A pokud tvoje vize je pro ně moc vzdálená, tak to prostě ber jako fakt a neřeš to příliš. Hlavně se soustřed na svůj cíl.

120 slov
1.2 minut čtení
17. 1. 2025
Dominik Kubík

To, že tvoji přátelé nevidí hodnotu v podnikání, je úplně normální. Spousta lidí to nechápe nebo prostě mají jiné priority. Frustrace je v tomhle běžná, ale nemusíš se jich vzdávat. Místo přesvědčování zkuste najít jinou skupinu lidí, co mají podobné cíle jako ty – třeba na networkingových akcích nebo online fórech. Je důležitý mít kolem sebe lidi, co tě motivují a chápou tvé ambice. S nimi můžeš sdílet nápady a získat cennou zpětnou vazbu. Co se týče přátel, můžeš s nimi o tom mluvit jinak, třeba víc osobně jaký máš z toho pocit, a možná je to trochu zaujme. Není ale nutný mít kolem sebe jen podporu, někdy je dobrý mít i kritiku, která tě posune dál. Takže klidně hledej nový okruh lidí, ale nezapomínej na ty staré, třeba se časem změní a začnou tě víc podporovat.

137 slov
1.4 minut čtení
2. 1. 2025
Olga Dobešová
Succeed.cz/Články/Motivace
Co dělat, když vaše okolí nesdílí vaše cíle a motivaci?Objevte strategie, jak se vyrovnat s negativním prostředím a zůstat motivovaný na své cestě za úspěchem. Návody a tipy pro překonání překážek.
1000 slov
10 minut čtení
4. 7. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky