Jak začít budovat kontakty v oboru, když nevím, jak na to?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak důležité je mít správné kontakty v oboru, ve kterém se chci pohybovat. Jenže já vůbec nevím, jak s tím začít. Myslím, že networking je klíčový pro kariérní růst a úspěch, ale mám pocit, že mi něco schází. Neznám nikoho ve svém oboru a bojím se, že když začnu oslovovat lidi, budu vypadat jako amatér nebo trapas. Jak to vlastně funguje? Mám začít na sociálních sítích, jako je LinkedIn? Nebo je lepší vyrazit na nějaké akce a tam se snažit navazovat nové vztahy? Co když nemám žádnou zkušenost a nevím, co říct? Je lepší mít nějakou přípravu nebo jít s tím, co mě napadne? Zajímalo by mě také, jak se setkat s lidmi z oboru bez toho, abych se cítil jako někdo cizí. Vždycky jsem byl spíš introvert a takové situace mě dost stresují. Jak to děláte vy? Jak jste začali budovat svoje kontakty? Mám pocit, že víc než znalosti potřebuju ty správné lidi kolem sebe. Jak si poradit s tímto strachem a udělat první krok? To všechno mě trápí a byl bych vděčný za jakékoli rady nebo tipy! Děkuju!