Succeed.cz/Fórum/Jak se efektivně připravit na networkingové akce?

Jak se efektivně připravit na networkingové akce?

Když se chystám na networkingovou akci, často přemýšlím, jak se na to co nejlépe připravit. Je to pro mě důležité, protože chci maximálně využít příležitostí, které tyto akce nabízejí. Jak mám vlastně začít? Měl bych si předem udělat nějaké cíle, nebo prostě přijít a nechat věci plynout? Je dobré mít v hlavě pár témat k rozhovoru, nebo je lepší být spontánní? Jak se obléknout, abych zapůsobil, ale zároveň se cítil pohodlně? Kdybych si měl připravit nějaké otázky, jaké by to měly být? A co s vizitkami? Mám je rozdávat každému, koho potkám, nebo je lépe vyčkat na vhodnou příležitost? Jak moc je důležité mít přehled o účastnících akce předem? A co když se cítím nervózní? Jak se překonat a začít konverzaci s lidmi, které neznám? Mám nějaké tipy na to, jak být zapamatovatelný a zanechat dobrý dojem? Nakonec, co dělat po akci? Jak efektivně sledovat kontakty a udržovat vztahy, které jsem tam navázal? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak jste se vy připravovali na své networkingové akce a co vám pomohlo získat z nich maximum?

177 slov
1.8 minut čtení
7. 7. 2023
Anna Dvořáková

Příprava na networkingovou akci je fakt důležitá. Měl bys si určit cíle – třeba co chceš získat nebo koho potkat. Je fajn mít v hlavě pár témat k rozhovoru, ale nedělej z toho vědu, spontaneita se cení. Ohledně oblečení, zkus něco, co je pohodlný, ale zároveň decentní. Třeba smart casual – přijmeš to tak lépe než v obleku.

Co se týče vizitek, nedávej je každému, spíš čekej na vhodnou chvíli. Když víš, kdo tam bude, můžeš si připravit otázky, kterými „rozjedeš“ debatu. A co když jsi nervózní? Zkus začít s nějakým jednoduchým komplimentem nebo otázkou o akci samotný.

Až akce skončí, nezapomeň kontaktů sledovat – třeba je pozdravit přes LinkedIn. Vztahy si buduj postupně, není to sprint. Klíčem je být zapamatovatelný – třeba tím, že se usměješ a budeš otevřený k lidem. Tak hodně štěstí!

134 slov
1.3 minut čtení
28. 11. 2024
Lucie Pešková

Když se chystáš na networking, tak je fajn mít nějaké cíle, ale nebuď moc rigidní. Můžeš si napsat pár témat k rozhovoru, co tě zajímají, ale nech si prostor na improvizaci. Oblékni se tak, aby ti to slušelo a cítil ses dobře – něco mezi formálním a ležérním stylem většinou funguje. Co se týče vizitek, rozdat je každému není nutné. Spíš vyčkávej na vhodnou chvíli, kdy si s někým fakt popovídáš. Hlavně se snaž zjistit, kdo tam bude, abys měl nějaký přehled a mohl se připravit na lidi, kteří tě zajímají. Pokud se cítíš nervózní, zkus začít s jednoduchým pozdravem nebo otázkou ohledně akce. Pamatuj, že spousta lidí je na tom stejně. Aby ses zapamatoval, můžeš říct něco zajímavého o sobě nebo udělat vtipnou poznámku. Po akci nezapomeň na follow-up – pošli email nebo zprávu s poděkováním nebo sdílením něčeho, co by je mohlo zajímat. Udržuj kontakty aktivní a buď v kontaktu i po akci.

155 slov
1.6 minut čtení
19. 9. 2024
Bohumil Procházka
Succeed.cz/Články/Kariérní růst
Jak efektivně využít networking pro profesionální růstObjevte strategie, jak navázat cenné kontakty, které vám mohou pomoci v kariérním postupu. Tento článek se zaměřuje na techniky a tipy pro úspěšný net...
1000 slov
10 minut čtení
17. 9. 2022
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky