Jak začít měnit kariéru, když nevím, co chci dělat?
Mám takový pocit, že se mi kariéra trochu vymkla z rukou. Dělám práci, která mě sice uživí, ale vůbec mě nebaví a mám pocit, že stagnuji. Vždycky jsem si říkal, že jednou najdu to pravé místo, které mě naplní a kde budu moci růst, ale teď si nejsem jistý, jestli vůbec vím, co bych chtěl dělat. Chci něco změnit, ale jak začít? Jak zjistit, co mě vlastně baví? Mám strach z toho, že když se rozhodnu pro nějakou změnu, tak to bude krok do neznáma a co když zjistím, že to není to pravé? Možná bych měl zkusit nějaké kurzy nebo školení, ale nevím odkud začít. Někdo mi říkal, abych zkusil udělat nějaký test osobnosti nebo kariérní poradenství, ale taky nevím, jestli by mi to pomohlo. Jak jste to řešili vy? Měli jste taky období, kdy jste nevěděli kudy kam? Jak jste našli směr ve svém profesním životě? Co byste doporučili někomu, kdo se cítí ztracený a neví, jak dál? Jak příprava na změnu kariéry vypadá v praxi? Je lepší začít s malými krůčky nebo hned skočit do něčeho velkého? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady.