Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci, když se mi nedaří?

Jak si udržet motivaci, když se mi nedaří?

Přemýšlím, jak to vlastně dělat, když se mi v poslední době vůbec nedaří. Zkouším různé strategie, ale většinou se mi to nějak nevyplácí a já se cítím čím dál víc demotivovaný. Mám pocit, že ostatní kolem mě to zvládají mnohem lépe. Jak si udržet motivaci, když vidím, že moje plány a cíle se rozplývají jako pára nad hrncem? Zkoušel jsem si nastavit menší úkoly a snažil jsem se oslavovat každé malé vítězství, ale někdy mám pocit, že to vůbec nestačí. Co dělat, když mi chybí podpora a nevím, jak dál? Jak nepodlehnout té frustraci a udělat krok vpřed? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké osvědčené tipy nebo triky, jak se z toho dostat a znovu se nakopnout. Jaké metody vás osobně motivují a jak si udržujete pozitivní myšlení i v těžkých obdobích? Předem díky za veškeré rady a podporu!

139 slov
1.4 minut čtení
7. 6. 2023
Barbora Malíková

Někdy je fakt těžký si udržet motivaci, zejména když se ti nedaří a cítíš se frustrovaný. Zkus se zaměřit na to, co můžeš ovlivnit, místo abys se srovnával s ostatními. Může být užitečný si udělat plán a rozdělit si úkoly na ještě menší kroky, které ti budou připadat zvládnutelnější. I malá vítězství se počítají, takže oslavuj i ty nejmenší pokroky. Zkus najít podporu jinde – třeba v online komunitách nebo mezi přáteli, kteří tě můžou povzbudit. A pokud máš pocit, že to prostě nejde, dej si chvíli pauzu a odpočiň si. Někdy je nejlepší udělat krok zpět, vyčistit si hlavu a pak se vrátit s novou energií. Hlavně se nevzdávej, každý má občas těžší období.

115 slov
1.2 minut čtení
12. 1. 2025
Elena Horáková

Jo, chápu, jak se cítíš. Když se nedaří, je to fakt těžký a člověk má pocit, že všechno kolem něj je lepší. Zkus si vzít víc volno a nedělat si takový stres. Někdy je dobrý prostě vypnout a dělat něco, co tě baví – ať už to je sport, čtení nebo jen tak sedět venku. I ty malé úkoly jsou fajn, ale pokud ti to připadá málo, tak to klidně zkus změnit. Vytvoř si třeba nějakou rutinu, co můžeš každý den dodržovat – malý rituály, který ti dodaj energii. A pokud ti chybí podpora, zkus se spojit s lidma, kteří mají podobný cíle nebo zájmy – třeba přes nějaký online skupiny nebo fóra. Je to super způsob, jak najít motivaci a inspiraci. Pamatuj, že každý má svoje ups and downs, takže nevěš hlavu. Hlavně si dej čas a buď na sebe hodný.

142 slov
1.4 minut čtení
12. 1. 2025
Zuzana Vojtěchová
Succeed.cz/Články/Mindset úspěchu
Kudy vedou cesty k udržení motivace v náročných obdobích?Objevte efektivní strategie a tipy, jak si udržet motivaci a soustředění na cíle i v těžkých časech. Přinášíme inspiraci, podporu a praktické rady pro...
1000 slov
10 minut čtení
6. 7. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky