Succeed.cz/Fórum/Jak často bych měl kontrolovat pokrok ve svých cílech?

Jak často bych měl kontrolovat pokrok ve svých cílech?

Zajímalo by mě, jak často se vlastně doporučuje kontrolovat pokrok ve svých cílech. Mám na mysli jak osobní cíle, tak ty, které se týkají mé kariéry a podnikání. Je lepší kontrolovat pokrok každý týden, nebo spíš jednou za měsíc? Vím, že je důležité mít přehled o tom, kam směřuji, abych mohl případně upravit plán a strategii. Ale mám pocit, že když to dělám příliš často, může to vést k frustraci, když nevidím okamžité výsledky. Na druhou stranu, pokud to dělám příliš málo, mohlo by mi něco důležitého uniknout. Jak to vidíte vy? Jakou máte zkušenost s tímto tématem? Pomáhá vám pravidelná kontrola udržet se na správné cestě, nebo raději necháváte věci plynout a kontrolujete spíš občasně? Co třeba udělat nějaký systém, kde bych si nastavil konkrétní časové úseky pro kontrolu pokroku? Zajímalo by mě také, co všechno vlastně kontrolujete – jenom dosažené výsledky, nebo třeba i procesy a metodologie? Jak se vyrovnáváte s případnými neúspěchy nebo zpožděními v plnění cílů? Těším se na vaše názory a rady!

167 slov
1.7 minut čtení
20. 8. 2023
Anna Píchová

Tahle otázka je fakt zajímavá. Osobně bych doporučil kontrolovat pokrok tak jednou za měsíc. Častěji to může být stresující, když není vidět hned výsledek, ale zase moc zřídka ti může uniknout něco důležitého. Já si třeba dělám poznámky o tom, co jsem udělal a co ne, a pak se na to kouknu na konci měsíce. Hlavně je dobrý se podívat nejen na výsledky, ale i na to, jaké metody používáš. Když něco nefunguje, určitě je lepší to upravit hned, než čekat příliš dlouho. Neúspěchy? To k tomu patří, snažím se je brát jako lekce a ne jako propadák. Mít systém na kontrolu je super nápad – alespoň tím udržíš motivaci v chodu.

112 slov
1.1 minut čtení
18. 3. 2021
Zdeněk Blažek

Když jde o kontrolu pokroku, tak záleží na tom, jaký máš cíl. Osobně si myslím, že je dobré to dělat tak nějak každý měsíc. Týdenní kontrola se mi zdá moc, protože to člověka stresuje, když nevidí hned výsledky. Ale měsíčně už je to rozumné, tam můžeš vidět větší posun a případně upravit strategii.

Zkoušel jsem i systém s plánováním a fungovalo mi to. Mám třeba v diáři napsané, že poslední den v měsíci udělám revizi. Kontroluju nejen výsledky, ale i to, co jsem dělám – jestli dělám věci správně nebo jestli je třeba změnit přístup. Když se něco nedaří, snažím se na to dívat jako na příležitost k učení a ne jako na selhání. Takže souhlasím – pravidelná kontrola je důležitá, ale ne přehnaně častá. Zkus si najít rytmus, který ti vyhovuje.

132 slov
1.3 minut čtení
19. 2. 2024
Jindřiška Vacková
Succeed.cz/Články/Mindset úspěchu
Jak správně definovat a sledovat své cíle pro maximální efektivitu?Objevte efektivní metody plánování a vizualizace, které vám pomohou dosáhnout vašich cílů a ambicí. Naučte se, jak správně definovat cíle a sledovat p...
1000 slov
10 minut čtení
14. 9. 2020
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky