Jak začít s Lean Startup, když mám jen malý rozpočet?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít s metodikou Lean Startup, když mám k dispozici jen velmi omezené finance. Mám nápad na projekt, ale zdá se mi, že většina rad a příkladů, které jsem četl, se týkají lidí, kteří mají mnohem větší rozpočet a tým. Jak tedy mohu efektivně aplikovat principy Lean Startup bez toho, abych musel investovat velké sumy peněz do výzkumu a vývoje? Myslím si, že klíčovým prvkem je validace nápadu a testování trhu, ale jak to udělat levně? Mám také obavy z nákladů na marketing a propagaci. Což by mohlo být pro tak malý projekt problém. Existují nějaké osvědčené strategie pro minimalizaci nákladů, přitom však efektivní? A co se týče vytvoření minimálního životaschopného produktu (MVP), jak mám postupovat bez velkých investic? Je lepší začít s nějakým jednoduchým prototypem nebo raději se zaměřit na službu než na produkt? Jaké jsou možnosti, které bych měl zvážit? Dále by mě zajímalo, jak zapojit potenciální zákazníky do procesu testování nápadu, když nemám příliš prostředků na provádění rozsáhlých průzkumů trhu. Máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti s tímto tématem? Každá rada by mi moc pomohla.