Nejčastější chyby při Lean Startup metodě
Přemýšlím o tom, jak se dostat do podnikání a narazil jsem na Lean Startup metodu, která mi přijde jako super věc. Ale když čtu různé články a názory, tak se mi zdá, že je s tím spousta problémů. Někdy mám pocit, že spousta lidí dělá stejné chyby pořád dokola. Jaké jsou ty nejčastější chyby, které lidé dělají při použití této metody? Všichni říkají, že je to skvělý nástroj pro inovace a efektivní rozvoj produktů, ale když se podívám na příklady z praxe, tak to občas vypadá jinak. Je snadné podlehnout tlaku a zapomenout na to, co je vlastně hlavním cílem Lean Startup? A co třeba mylné předpoklady ohledně zákaznického feedbacku? Mám dojem, že někteří podnikatelé berou zpětnou vazbu moc vážně, zatímco jiní ji ignorují úplně. A jak je to s MVP? Někde čtu, že by mělo být co nejjednodušší, ale pak slyším příběhy o tom, jak lidé skončili s neúspěšnými verzemi produktů jen proto, že podcenili kvalitu. Může to být i otázka špatného pochopení samotné filozofie Lean Startup? Jak moc důležitá je iterace a testování v reálném čase? Není někdy lepší udělat větší krok hned na začátku? Fakt by mě zajímalo, co si o tom myslíte vy, jestli máte nějaké zkušenosti nebo tipy k tomu, jak se těmto chybám vyhnout. Děkuju!