Succeed.cz/Fórum/Jak mohu zlepšit své dovednosti v oblasti digitálního marketingu?

Jak mohu zlepšit své dovednosti v oblasti digitálního marketingu?

V poslední době mě čím dál víc zajímá digitální marketing a přemýšlím, jak bych mohl zlepšit své dovednosti v této oblasti. Je to tak široké téma, že se v tom občas ztrácím. Rád bych věděl, jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych se v digitálním marketingu posunul dál. Myslíte, že je lepší začít s nějakými online kurzy, nebo se spíš zaměřit na praktické zkušenosti? Chtěl bych se naučit základy SEO, PPC reklam, tvorby obsahu a možná i sociálních sítí. Jaké platformy byste doporučili pro učení? Je třeba nějaký konkrétní kurz, který stojí za to? Zajímalo by mě také, jestli existují knihy nebo blogy, které byste doporučili pro začátečníky. A co třeba networking? Pomáhá podle vás navazovat vztahy s lidmi v oboru? Myslíte, že účast na různých seminářích nebo webinářích může být užitečná? Jak důležité je mít nějaké portfolio projektů, když začínám? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože bych chtěl být v digitálním marketingu opravdu dobrý a úspěšný. Každý tip nebo rada by pro mě byla velmi cenná.

169 slov
1.7 minut čtení
18. 9. 2022
Simona Pavlíková

Zlepšit se v digitálním marketingu je super cíl. Začal bych určitě s online kurzy, protože ti dají dobrý základ. Doporučuju platformy jako Coursera nebo Udemy, mají tam skvělý kurzy na SEO, PPC a obsahový marketing. Taky se podívej na Google Analytics a Google Ads školení, to je must-have.

Praktické zkušenosti jsou ale taky důležitý, takže zkus najít stáž nebo projekt, kde si můžeš vyzkoušet, co ses naučil. Portfolio projektů? Jasně, to je fajn mít, ukáže to tvoje dovednosti.

Myslím, že čtení knih a blogů ti hodně pomůže. Zkus třeba "Digital Marketing for Dummies" nebo blogy jako Neil Patel nebo Moz.

Networking je fakt důležitej! Účast na seminářích a webinářích ti pomůže potkat lidi z oboru a možná i najít nějaký příležitosti. Takže jdi do toho a uvidíš, jak se to rozjede!

131 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2024
Kamila Lišková

Hele, digitální marketing je fakt širokej obor, ale začít se dá docela jednoduše. Mě osobně pomohly online kurzy, třeba na Coursera nebo Udemy. Většinou tam mají dobré základy o SEO, PPC a obsahu. Já bych doporučil kouknout na Google Digital Garage – je to zdarma a má hodně užitečných informací.

Knihy? Zkus "Content Inc." od Joe Pulizziho nebo "Jab, Jab, Jab, Right Hook" od Garyho Vaynerchuka. Tyhle knížky ti dají dost dobrý pohled na tvorbu obsahu a sociální sítě.

Networking je mega důležitej, takže se neboj zapojit do nějakých skupin na LinkedInu nebo Facebooku. Semináře a webináře taky můžou být skvělý – aspoň se člověk dozví novinky a potká lidi z oboru.

Jo a portfolio projektů je fajn mít, i když začínáš. Můžeš třeba vytvořit vlastní blog nebo si hrát s PPC kampaněma na malým rozpočtu. Takhle ukážeš, že umíš něco vymyslet a realizovat. Takže hodně štěstí a jdi do toho!

148 slov
1.5 minut čtení
29. 9. 2024
Patrik Zeman
Succeed.cz/Články/Podnikatelské strategie
Které trendy ovlivní kariérní růst v digitálním věku?Prozkoumejte, jak aktuální trendy v pracovním trhu formují kariérní strategie a co to znamená pro vaši budoucnost v digitálním světě.
1000 slov
10 minut čtení
21. 5. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky