Succeed.cz/Fórum/Jaké technologie bych se měl naučit pro lepší šance na trhu práce?

Jaké technologie bych se měl naučit pro lepší šance na trhu práce?

Zajímalo by mě, jaké technologie by měly být v dnešní době na mém radaru, pokud chci zvýšit své šance na trhu práce. Vím, že digitalizace a technologický pokrok neustále nabírají na obrátkách, a tak je jasné, že určité dovednosti mohou být zásadní pro úspěšnou kariéru. Měl bych se zaměřit na programovací jazyky jako Python nebo JavaScript? Nebo je lepší investovat čas do učení se o cloudových technologiích a správě dat? Možná jsou teď populární také dovednosti jako UX design nebo analýza dat? Co si myslíte? Jaké technologie jsou podle vás klíčové pro různé obory – od IT přes marketing až po finance? A co se týče softwarového vybavení, musí to být něco konkrétního nebo stačí mít obecný přehled? Vím, že je důležité být flexibilní a přizpůsobit se trendům, ale co když nevím, kterou cestou se vydat? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jak jste se rozhodovali vy a co vám pomohlo uspět? Díky!

154 slov
1.5 minut čtení
26. 4. 2023
Radka Navrátilová

Tak tohle je dobrá otázka. V dnešní době si myslím, že bys měl mít na radaru pár klíčovejch technologií. Určitě se zaměř na programovací jazyky jako Python a JavaScript, jsou fakt žádaný, zvlášť v oblasti webovýho vývoje a datový analýzy. K tomu se hodí i nějaký frameworky jako React nebo Django.

Cloudový technologie jako AWS nebo Azure jsou taky super. Mnoho firm přijde na to, jak důležitý je mít data v cloudu a umět je spravovat. Takže znalost těchto platforem ti může dost pomoct.

Pokud tě zajímají finance nebo marketing, tak se zaměř na analýzu dat a nástroje jako Excel nebo SQL. A UX design? Určitě zajímavá oblast, lidi chtěj hezký aplikace a weby, takže pokud máš nějaký kreativní sklony, můžeš se tím zabývat.

Obecně platí, že je dobrý mít širší přehled, ale pak se soustředit na pár věcí do hloubky. Flexibilita je důležitá, ale když víš, co tě baví, tak to bude snažší. Rozhodoval jsem se podle toho, co mě vždycky zajímalo a co bylo aktuálně trendy. Zkus experimentovat a zjistit, co ti sedne.

172 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2024
Ivana Nováková

Jak chceš zlepšit šance na trhu, měl bys podle mě zaměřit na pár klíčových oblastí. Programovací jazyky jako Python a JavaScript jsou rozhodně v kurzu. Python je super pro data science, strojové učení a automatizaci. Na druhou stranu, JavaScript se hodí víc na front-end ve webových aplikacích. Pokud tě zajímají cloudové technologie, tak AWS nebo Azure ti určitě otevřou dveře – spousta firem to teď používá.

UX design je taky dobrá volba, protože firmy chtějí mít uživatelsky přívětivé produkty a ty, co umí dělat dobrou uživatelskou zkušenost, jsou žádaný. A pak je tu analýza dat – s daty se dneska pracuje všude a být schopen je správně interpretovat je obrovská výhoda.

Pokud jde o softwarový vybavení, stačí nějaký základ a pak se orientovat v tom konkrétním, co tě zajímá nebo kde chceš pracovat. Flexibilita je klíčová, ale zkus si udělat plán podle toho, co tě baví. Když jsem já vybíral, tak jsem šel po tom, co mě zajímalo a postupně přidával další dovednosti podle toho, co bylo potřeba v nabídkách práce. Tak držím palce!

173 slov
1.7 minut čtení
5. 8. 2024
Veronika Marková
Succeed.cz/Články/Podnikatelské strategie
Které trendy ovlivní kariérní růst v digitálním věku?Prozkoumejte, jak aktuální trendy v pracovním trhu formují kariérní strategie a co to znamená pro vaši budoucnost v digitálním světě.
1000 slov
10 minut čtení
21. 5. 2022
Tomáš Březina
Přečíst článek
Podobné otázky