Proč potřebuju mentora, když už mám zkušenosti?
Takže, přemýšlím o tom, proč vlastně potřebuju mentora, když už mám nějaké zkušenosti pod páskem. Dělám v oboru už pár let, mám za sebou projekty, které se mi povedly, a myslím si, že rozumím tomu, jak věci fungují. Mám nějaké dovednosti, které jsem si osvojil, a myslím, že bych měl být schopný jezdit na vlastní vlně bez toho, abych potřeboval někoho dalšího na to, aby mi ukazoval cestu. Ale pak jsem narazil na články o tom, jak mentoring může být prospěšný i pro lidi s praxí. Chci se posunout dál a zlepšit se v tom, co dělám, ale opravdu nevím, co by mi mohl mentor nabídnout navíc. Vždycky jsem si myslel, že mentorství je spíš pro nováčky nebo ty, kdo potřebují poradit při startu kariéry. Mám pocit, že už mám dost znalostí na to, abych se sám orientoval v pracovních výzvách. Takže proč bych měl investovat čas a energii do hledání mentora? Jaké konkrétní přínosy mohou mít zkušenosti s mentorem pro někoho jako já? Může mě mentor opravdu posunout na další úroveň nebo je to spíš mýtus? A co když najdu mentora, který mi nebude vyhovovat? Jak poznám toho pravého? Je možné, že mi mentor otevře nové možnosti a perspektivy na věci, které jsem do teď neviděl? Takhle nad tím přemýšlím a rád bych slyšel názory ostatních. Má někdo podobnou zkušenost? Jak vám mentoring pomohl ve vaší kariéře?