Succeed.cz/Fórum/Jaký kurz na online vzdělávací platformě je nejlepší pro začátečníky v marketingu?

Jaký kurz na online vzdělávací platformě je nejlepší pro začátečníky v marketingu?

V poslední době se mi čím dál víc líbí svět marketingu, ale absolutně nevím, kde začít. Na internetu je tolik online vzdělávacích platforem, že se v tom začínám ztrácet. Zajímalo by mě, jestli byste mi mohli doporučit nějaký konkrétní kurz, který by byl ideální pro úplné začátečníky. Chtěla bych se naučit základy digitálního marketingu a vůbec toho, jak se dnes dělá reklama na internetu. Vím, že existují platformy jako Coursera, Udemy nebo třeba LinkedIn Learning, ale fakt nevím, co si vybrat. Hledám něco, co by mě nenudilo a zároveň by to bylo praktické – takže něco, co by mě naučilo nejen teorii, ale i nějaké užitečné dovednosti. Třeba jak si udělat vlastní marketingový plán, nebo jak využívat sociální sítě pro propagaci. Kdybych mohla mít i nějaké tipy na to, jak si vybrat správný kurz podle svých potřeb a co všechno bych se měla naučit, byla bych vám moc vděčná. Chci se do toho pustit naplno a udělat si z marketingu třeba i budoucí kariéru. Dík za všechny rady!

168 slov
1.7 minut čtení
17. 4. 2023
Václav Pešek

Pro začátečníky v marketingu bych doporučil kurz "Digital Marketing Specialization" na Coursera, který dělá Google. Je to super přehledný a praktický kurz, pokrývá základy jako SEO, PPC, sociální média a email marketing. Nebo se mrkni na "The Complete Digital Marketing Course" na Udemy. Ten má spoustu praktických cvičení a naučí tě, jak vytvořit marketingový plán a využívat nástroje pro analýzu. Oba kurzy jsou dost interaktivní, takže se nenudíš a hned si to vyzkoušíš v praxi.

Při výběru kurzu se koukni na hodnocení a recenze – to ti dost pomůže. A zkus si vybrat něco, co má praktické úkoly a není jen teorie. Také si dej pozor na délku kurzu a jestli je zaměřený na oblasti, které tě fakt zajímají. S marketingem se dá skvěle pracovat, tak hodně štěstí!

127 slov
1.3 minut čtení
28. 5. 2021
Filip Voříšek

Hele, doporučuji se podívat na kurz "Digital Marketing Specialization" od University of Illinois na Coursera. Je to fakt dobré pro začátečníky, jde to postupně a najdeš tam hodně praktických věcí, jako třeba jak dělat marketingový plán nebo využívat sociální sítě. Navíc máš možnost si to zkoušet v praxi, což je super.

Na Udemy je taky kurz "The Complete Digital Marketing Course - 12 Courses in 1", ten je dost populární a má spoustu pozitivních recenzí. Zahrnuje všechno od SEO po PPC reklamu, což ti dá široký rozhled do toho, co marketing obnáší.

Při výběru kurzu si dej pozor na hodnocení a recenze od ostatních studentů, taky se mrkni, jestli má kurz nějakou praktickou část. Ať už jdeš na kteroukoliv platformu, důležitý je být aktivní a zkoušet si to v praxi. Tak hodně štěstí!

132 slov
1.3 minut čtení
25. 5. 2021
Marcela Škodová
Succeed.cz/Články/Vzdělávání a kurzy
Top 5 platforem pro profesionální rozvoj a vzdělávání v roce 2023Přehled nejlepších platforem, kde najdete profesionální kurzy a certifikace, které vám pomohou v kariérním růstu.
1000 slov
10 minut čtení
2. 1. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky